Rajoni Travel

Makthi i kësaj vere, Greqia “pushtohet” nga kandili i purpurt

Makthi i kësaj vere duket se është në formën e kandilit të purpurt , lloji më i rrezikshëm i kandilëve që gjendet në Mesdhe. I njëjti makth bëhet edhe më i frikshëm , pasi prania e tij kapet gjeografikisht pothuajse kudo në zonën e Mesdheut, nga maja e tij e largët juglindore deri në vijën bregdetare portugeze.

Dhe në Greqi , nga ishujt Jon, Egje në Saronik dhe disa nga plazhet më të ngarkuara të kryeqytetit (Vouliagmeni, Kavouri, Lagonisi, Nea Makri, Porto Rafti etj.)

Në hartën e bazës së të dhënave dhe aplikacionin përkatës iNaturalist, Greqia është e kuqërremtë, pasi çdo paraqitje e kandilit të purpurt shënohet me një pikë të kuqe. Në të njëjtën kohë, shkencëtarët po bëjnë parashikime jashtëzakonisht ogurzi. Ata flasin për një rrethim nga kandili i purpurt i cili nuk do të zgjidhet derisa të kenë kaluar të paktën 2-3 vjet.

Rreziqet

Problemi është kur një numër i madh kandil deti përqendrohen në të njëjtën zonë detare, diçka që zakonisht kuptohet lehtësisht, nuk ka nevojë të notosh për të kuptuar se ka një përqendrim të shtuar.

Për shkencëtarët dhe studiuesit e mjedisit detar, paraqitja e 100-1000 kandil deti, për shembull, në një gji, konsiderohet një përqendrim i moderuar.

Gjithashtu, notuesi duhet të kontrollojë gjithmonë se kur është bërë saktësisht regjistrimi në bazat përkatëse të të dhënave online.

Në shumë raste është e lehtë të tërhiqesh nga një nga pikat e kuqe që shihen në hartë, nëse, për shembull, i shpëton vëmendjes se fotot përkatëse nuk janë bërë disa ditë më parë, por ndoshta vitin e kaluar apo edhe më herët.