Health & Beauty Lifestyle

Merrini për bazë këto këshilla nëse dëshironi thonj të gjatë e të shëndetshëm!

Thonjtë e butë dhe të brishtë mund të jenë një problem i madh. Pavarësisht se sa shumë përpiqeni t’i rritni, ato do të vazhdojnë të thyhen nëse nuk u siguroni kujdesin e duhur, ndaj ne kemi mbledhur 7 këshilla për t’i bërë ata të duken më të shëndetshëm se kurrë:

1. Mos përdorni manikyrin e thonjve gjatë gjithë kohës.

Dermatologët sugjerojnë se lyerja e thonjve për një periudhë të gjatë mund të lejojë që kimikatet në manikyr të depërtojnë në thonj dhe të shkaktojnë njollë dhe çarje. Sigurisht, kjo nuk do të thotë që ju duhet të hiqni dorë plotësisht nga thonjtë shumëngjyrësh, por të bëni një pushim nga manikyri herë pas here do të ishte e dobishme për shëndetin e thonjve.

2. Mos përdorni prerëse thonjsh.

Thonjtë tanë mund të dëmtohen dhe të thyhen nëse nuk i presim shpesh. Megjithatë, është e rëndësishme të bëni një zgjedhje të mirë kur zgjidhni mjetet për kujdesin e thonjve. Prerëset janë ndoshta më të lehtat për t’u përdorur, por jo më të mirat pasi mund të shkaktojnë çarje të tyre.

3. Mos filloni pastrimin pa vendosur fillimisht dorezat.

Njerëzit që punojnë në laborator mund të konfirmojnë se mbajtja e dorezave latex ose gome për disa orë në ditë mund të dëmtojë thonjtë tuaj. Megjithatë, e njëjta gjë mund të ndodhë kur nuk i vendosni ato, të paktën kur jeni duke bërë punët e shtëpisë. Nuk është vetëm se detergjentët përmbajnë kimikate të dëmshme, por ekspozimi i gjatë ndaj ujit mund t’i dobësojë ato gjithashtu. Prandaj, investoni në një palë doreza të mira gome dhe mos harroni t’i vendosni herën tjetër që të lani enët.

4. Hani më shumë oriz.

Shëndeti ynë në masë të madhe varet nga zgjedhjet tona ushqimore dhe po ashtu edhe pamja jonë. Një nga vitaminat thelbësore për rritjen dhe forcimin e thonjve është vitamina B, e cila mund të gjendet në oriz. Kështu, ngrënia e orizit disa herë në javë mund t’ju ndihmojë të forconi thonjtë tuaj.

5. Shmangni limën e thonjve.

Ndoshta tingëllon kontradiktore, por një limë thonjsh nuk do t’i ndihmojë ato në planin afatgjatë. Përbërësit fillimisht do ta forcojnë thoin, megjithatë, me kalimin e kohës mund t’i thajë ato dhe thonjtë do të bëhen të brishtë dhe të prirur për t’u thyer.

6. Fërkoni thonjtë me vazelinë.

Vazelina është e domosdoshme për të qenë në koleksionin e produkteve të kujdesit për thonjtë. Ai vepron si një hidratues për thonjtë tuaj. Aplikimi i tij çdo ditë mund të ndihmojë thonjtë e brishtë duke i forcuar ato.

7. Njomni thonjtë me lëngë portokalli.

Ushqimet e pasura me vitaminë C janë thelbësore për shëndetin e përgjithshëm dhe natyrisht edhe për rritjen e thonjve dhe flokëve. Për rritje më të shpejtë të thonjve, provoni t’i njomni ato në një lëng të freskët portokalli për 10 minuta çdo ditë.