Bota Design

Një lagje në SHBA dekorohet e gjitha si shtëpia e Barbie për Halloween!

Komuniteti Daybreak i vendosur në qytetin e Jordanisë Jugore në shtetin e Utah e do shumë festën e Halloween dhe çdo vit ata përpiqen të krijojnë peizazhe mbresëlënëse me dekorimet. Pas temës së vitit të kaluar Stranger Things, banorët e Daybreak vendosën të realizojnë filmin Barbie, siç paraqitet në veprën e Greta Gerwig që u shfaq premierë verën e kaluar.

Shtëpitë u rinovuan përkohësisht për t’u dukur si ato që pamë në film, dhe banorët përdorën gjetje të zgjuara për të dekoruar lagjen e tyre rozë në frymën e festës së shpirtrave që kthehen në tokë për një natë. Në çdo gardh shtëpie ka edhe një shenjë : “Shtëpia e Barbit të çuditshme”, “Shtëpia e Kenit” dhe, meqenëse po flasim për Halloween, ka një zonë të veçantë, një varrezë, ku, ndër të tjera, është një pllakë për krijuesin e Barbie, Ruth Handler, si dhe një pllakë ku shkruhet “RIP Patriarchy”.

Shtëpitë kanë aksesorë dhe mobilje, të tilla si gardëroba, ndërsa skeletet me paruke janë zbukuruar me arkivole të lehta. Rikujtojmë se, një shtëpi si ajo e Barbie ka dalë në shitje për 1.1 milionë dollarë. Banesa ndodhet në Uiskonsin të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe ka 7 dhoma gjumi, 4 tualete dhe është e lyer me rozë, jashtë dhe brenda.