Bota Travel

“Oscars për aeroportet” emëron Singapore Changi aeroportin më të mirë në botë për vitin 2023, Britania e Madhe nuk fiton asgjë!

Aeroporti Changi i Singaporit është emëruar si aeroporti më i mirë në botë në Skytrax World Airport Awards 2023, i njohur si ‘Oscars e industrisë së aeroportit’. Aeroporti, shtëpia e një ujëvare të brendshme 40 metra të lartë që është më e madhja në botë dhe fituesi i përgjithshëm 11 herë më parë, fitoi gjithashtu çmimet për Ushqimin më të mirë në Aeroport në Botë, Pajisjet më të mira të kohës së lirë në aeroport dhe Aeroportin më të mirë në Azi.

Aeroporti i Vitit 2021 dhe 2022, Aeroporti Ndërkombëtar Hamad në Doha, zë vendin e dytë në renditjen globale dhe fitoi tre çmime kryesore për blerjet më të mira në aeroport në botë, aeroportin më të mirë në Lindjen e mesme dhe aeroportin më të pastër në Lindjen e Mesme. Aeroporti Haneda i Tokios vjen i treti në renditjen globale dhe mori një trio çmimesh në ceremoninë, të mbajtur në Passenger Terminal Expo në Amsterdam sot.

Aeroporti më i pastër në botë, Aeroporti më i mirë i brendshëm në botë dhe Aeroporti më i mirë PRM dhe objektet e aksesueshme. Vlerësimet fluturuan gjithashtu për në Nju Jork, me Terminalin B në Aeroportin LaGuardia duke marrë çmimin për Terminalin e Ri më të Mirë të Aeroportit në Botë, në të njëjtën ditë kur mori “Vlerësimin e Terminalit të Aeroportit me 5 Yje” më të lartë nga Skytrax. Rick Cotton, Drejtor Ekzekutiv i “Portual Authority” tha:

Qëllimi ynë në Autoritetin Portual ishte të transformonim plotësisht përvojën e klientit në LaGuardia, nga frenimi në portë, duke ndërtuar një aeroport krejt të ri, të klasit botëror. Fitimi i këtij çmimi prestigjioz dhe duke u bërë terminali i parë i aeroportit të Amerikës së Veriut që ka marrë një vlerësim me 5 yje nga Skytrax dëshmon se ne kemi arritur atë që shumëkush dikur e thoshin se ishte e pamundur: ngritja e LaGuardia nga më e keqja në më të mirën.

Aeroporti i Parisit Charles de Gaulle është i pesti në renditjen globale dhe u emërua Aeroporti më i mirë në Evropë, me Aeroportin e Mynihut që fitoi çmimin Shërbimi më i mirë i Stafit të Aeroportit në Evropë, si dhe Aeroporti më i Mirë në Evropën Qendrore. Aeroporti i Stambollit fitoi çmime për Aeroportin më Familjar dhe Aeroportin më të Mirë në Evropën Jugore.

Një çmim i ri për vitin 2023, Skytrax prezantoi për herë të parë Artin në kategorinë e Aeroportit, me aeroportin fitues që ishte Sistemi i Aeroportit të Houston në njohje të standardeve të artit në dy aeroportet e tij, Aeroporti William P. Hobby dhe Aeroporti Ndërkontinental i Houston George Bush. Për Artin në Aeroport, rezultatet bazohen në panelin e gjykimit të Skytrax dhe jo në rezultatet e anketës së klientëve.

Diku tjetër në Amerikën e Veriut, Aeroporti Ndërkombëtar Seattle–Tacoma fitoi çmimin për Aeroportin më të Mirë në Amerikën e Veriut. Në rajonin Australi/Paqësor, Aeroporti i Melburnit fitoi çmimet për Aeroportin më të Mirë në Australi dhe Paqësor dhe Stafin më të Mirë të Aeroportit në Australi dhe Paqësor. Ndërkohë, Britania e Madhe nuk arriti të fitonte një çmim të vetëm në asnjë kategori.