Botë e Çuditshme Food & Drink Health & Beauty

Për ju që nuk e konsumoni mendohuni edhe njëherë! Arsyet pse gratë japoneze pinë çdo ditë ujë me mjaltë!

Ato janë shumë elegante, të shëndetshme dhe të tonifikuara. E kemi fjalën për gratë japoneze. Gjenetika ka një rol të rëndësishëm në formën e tyre fizike por nuk mjafton me kaq. Ato kanë trashëguar nga kultura e lashtë japoneze ritualin e të pirit ujë menjëherë pas zgjimit. Mospirja e ujit ose dehidratimi ndikon në shfaqjen e shumë sëmundjeve si artriti reumatoid, migrena, hipertensioni, obeziteti, hemorroidët, kanceri i gjirit dhe infeksionet renale.

Pirja e ujit me mjaltë ndihmon në largimin e toksinave nga trupi, ndihmon në prodhimin e qelizave muskulore dhe qelizave të reja të gjakut, si dhe eliminon toksinat. Pirja e ujit me mjaltë rrit aktivitetin e metabolizmit me gati 24% dhe ndikon në mënyrë të drejtpërdrejtë në sistemin tretës. Nëse e ndiqni këtë ritual menjëherë pas zgjimit do të pastroni zorrën e trashë dhe kështu absorboni më lehtë ushqimet.

Mban nën kontroll dispepsinë. Dispepsia shkaktohet nga rritja e aciditetit në stomak dhe për pasojë ju shfaqet edhe urthi, i cili rikthen aciditetin në ezofag. Kur pini ujë me mjaltë e mbani nën kontroll atë.  Uji me mjaltë ndihmon që të keni flokë të shëndetshëm.

Rreth ¼ e flokëve përbëhet nga uji, kështu që është e rëndësishme të mbajmë nën kontroll këtë raport. Dehidratimi çon në dëmtimin e flokëve, i bën më të hollë dhe të dobët. Pini vazhdimisht ujë me mjaltë që të keni flokë të shëndetshëm. Uji me mjaltë balancon sistemin limfatik dhe forcon imuniteti, kështu mund të jetoni gjatë dhe shëndetshëm.