Celebrities Gossip Showbiz

Përfaqësuesit e LGBTQ+ ‘sulmojnë’ David Beckham!

Një përfaqësues i tifozëve LGBTQ+ të Anglisë ka shprehur zhgënjimin që David Beckham është një ambasador për Katarin përpara Kupës së Botës, pasi është konsideruar atë si një aleat i madh i komunitetit.

Tre anëtarë të grupit Lions Pride kanë vendosur të mos udhëtojnë në finalet që fillojnë më vonë këtë muaj, mes frikës se prania e tyre mund ta bëjë komunitetin lokal LGBTQ+ më të prekshëm në një vend ku marrëdhëniet e të njëjtit seks janë të kriminalizuara. Katari është kritikuar ashpër për qëndrimin e tij ndaj të drejtave të njeriut, veçanërisht qëndrimin e tij ndaj grave dhe homoseksualëve, në përgatitjen e Kupës së Botës.

Kombi, i cili kriminalizon homoseksualitetin, është vënë gjithashtu nën një vëzhgim të ashpër nga grupet e të drejtave të njeriut për trajtimin e punëtorëve migrantë. Ish-kapiteni i Anglisë, Beckham thuhet se është paguar 10 milionë paund për promovimin e Katarit përpara Kupës së Botës.

Bashkëthemeluesi i Three Lions Pride, Di Cunningham, beson se lojtarët që flasin hapur për të drejtat e LGBTQ+ kanë shfaqur organizatorët e turneut FIFA, por ka rezervuar kritika të veçanta për ata, si ish-kapiteni i Anglisë, Beckham, të cilët janë paguar për të mbështetur Katarin.

Ne jemi shumë të zhgënjyer sepse komuniteti LGBTQ+ ka pasur David Beckham në një piedestal si një aleat të madh, dhe më pas rezulton se ai është një ambasador për këtë Kupë Botërore dhe kjo është tepër zhgënjyese. Kështu që unë shpresoj se mesazhi ka kaluar që njerëzit do të kritikohen për këtë.