Celebrities Gossip Showbiz

Shitet në ankand për këtë çmim kitara e të ndjerit John Lennon!

Kitara e anëtarit të “Beatles” John Lennon u shit së fundmi në një ankand telefonik në Nju Jork për një vlerë rekord prej 2.67 milionë euro, duke e bërë atë instrumentin më të shtrenjtë të grupit të shitur ndonjëherë. Shitja e mëparshme rekord u vendos nga kitara akustike e Lennon, e cila u shit për 2.21 milionë euro në një ankand në Kaliforni në vitin 2015.

Kitara e Lennon, që kishte humbur për më shumë se 50 vjet, u shit në një ankand telefonik në “Hard Rock Cafe” në Nju Jork. Lennon luajti atë kitarë me 12 tela gjatë regjistrimit të albumit “Help!” nga viti 1965 dhe u gjet në papafingo të një shtëpie në Britaninë e Madhe kur pronarët po përgatiteshin të shpërnguleshin.

Rikujtojmë se Medimex 2024, i planifikuar në Taranto nga 19 deri më 23 qershor me koncerte nga The Smile, Pulp dhe The Jesus and Mary Chain, prezanton ndër ngjarjet kryesore të tij ekspozitën ‘Bob Gruen: John Lennon, The New York Years’ dhe videon Infinite Loop mapping.

Ekspozita, e cila mund të vizitohet nga 19 qershori deri më 14 korrik në muzeun arkeologjik kombëtar MArTA, tregon, përmes 60 fotografive dhe tekste, bashkëpunimin më të rëndësishëm të fotografit Yoko Ono me John Lennon. Menjëherë pasi çifti u transferua në Nju Jork në 1971, Bob Gruen i cili do të jetë i pranishëm në Medimex dhe do të marrë pjesë në një takim në MarTA të mërkurën më 19 qershor, duke arritur kështu t’i dokumentojë ata, përmes aparatin e tij, imazhe që i portretizonin si në jetën e tyre profesionale ashtu edhe në atë private.

Ndërkaq, sjellim në vëmendje se djemtë e Paul McCartney dhe John Lennon kanë bashkëpunuar për të shkruar një këngë së bashku, të realizuar nga James McCartney. Ata shkruan “Primrose Hill”, që është titulli i këngës. “Primrose Hill” është këtu”,-ka shkruar James McCartney në një postim në rrjetet sociale dhe ka shpërndarë një foto me Sean Ono Leno. Ndërkaq, një libër i ri që do të botohet për The Beatles ka zbuluar një takim mes John Lennon dhe Mick Jagger që e bëri këtë të fundit të ndihej “jo rehat”.