Celebrities Gossip Showbiz

Taylor Swift bëhet zyrtarisht një miliardere!

Taylor Swift është bërë zyrtarisht miliardere pas një karriere 17-vjeçare në industrinë e muzikës. Statusi i saj si miliardere u konfirmua nga Bloomberg, duke e vendosur atë në “klubin e dhjetë figurave” elitare, së bashku me Kim Kardashian dhe Oprah Winfrey.

Taylor Swift është një miliardere! Megaylli i popit, 33 vjeç, i bashkohet klubit dhjetë shifror pasi ripublikoi katalogun muzikor dhe pas turneut epik Eras, ndërsa zbulohet vlera e saj.

Vlera neto e Swift është rritur ndjeshëm nga turneu i saj i suksesshëm Eras, i cili është në rrugën e duhur për t’u bërë turneu me fitimet më të larta në histori. Kjo arritje është e jashtëzakonshme pasi ajo është një nga të paktat që e ka arritur këtë moment historik vetëm përmes muzikës dhe performancës.

Turneu jo vetëm që rriti vlerën neto të Swift-it, por gjithashtu shtoi 4.3 miliardë dollarë në produktin e brendshëm bruto të Shteteve të Bashkuara, falë udhëtimeve, shitjeve të biletave dhe mundësive të mallrave për fansat e saj.

Turneu Eras parashikohet t’i sjellë Taylor Swift një shumë mbresëlënëse 4.1 miliardë dollarë, me pjesën e saj të të ardhurave të vlerësuara në një standard të industrisë 85%.

Përveç kësaj, filmi i saj Eras Tour ishte një sukses i madh, duke fituar mbi 130 milionë dollarë në mbarë botën, ku këngëtarja negocioi drejtpërdrejt me kinematë për shpërndarjen e filmit, duke rritur potencialisht fitimet e saj.

Filmi, një projekt kinematografik i turneut të suksesshëm prej tre orësh të yllit të popit Taylor Swift, synon të grumbullojë deri në 125 milionë dollarë nga rreth 3,850 kinema të Amerikës së Veriut, sipas vlerësimeve fillestare.