Celebrities Film & Tv Showbiz

Top 5 filmat më të mirë të aktorit shumë të dashur për publikun Eddie Murphy!

Karriera kinematografike e Eddie Murphy i pati fillesat në fillim të viteve ’80, me tre klasikë vjetorë të njëpasnjëshëm të Certified Fresh me radhë: “48 HRS”, “Trading Places” dhe “Beverly Hills Cop”. Prania e tij përfaqësonte një tronditje në status quo-në e komedisë: shaka provokuese, veprime të ashpra dhe madje disa komente sociale. Kombinuar me filmin tjetër të tij të rëndësishëm të viteve ’80, “Comig To America”, Murphy ishte mbreti i komedisë amerikane. Dhe nëse do të kishit nevojë për më shumë materiale të papërpunuara (fjalë për fjalë), mund t’i drejtoheni filmave të tij të fortë stand-up.

Një nominim për Oscar për aktorin më të mirë në rol dytësor për “Dreamgirls” në 2006 u la shpejt në hije nga fatkeqësitë e grumbulluara të Norbit, “Meet Dave”, “Imagine That” dhe “A Thousand Words”. Murphy u qetësua nga krijimi i filmave derisa audienca dhe kritikët u bënë më mirënjohës për talentin e tij, me shpresë se filmat do ta mbështesnin atë.

5. Beverly Hills Cop (1984)

4.Dolemite Is My Name (2019)

3.  Coming to America (1988)

2. Bowfinger (1999)

1.Trading Places (1983)