Auto & Moto

Transmisione manuale të Mercedes-Benz do të largohet gradualisht duke filluar nga viti 2023!

Blerësit e Mercedes-Benz në mbarë botën së shpejti do të kenë transmisionet automatike si opsionin e tyre të vetëm, pra me pak fjalë nuk do të ekzistojnë më ato manuale. Sipas një raporti nga botimi gjerman Automobilwoche, Mercedes-Benz do të heqë gradualisht prodhimin e automjeteve me transmision manual nga viti 2023. Një zëdhënës i Mercedes-Benz për Automobilwoche tregoi se:

Me elektrifikimin në rritje, ne shohim që kërkesa e klientëve po zhvendoset drejt komponentëve të lëvizshmërisë elektrike, baterive dhe sistemeve të lëvizjes elektrike (pjesërisht).

Gradualisht Mercedes-Benz nuk do të ofrojë më transmisione manuale. Ne e dinim se kjo do të vinte pasi në vitin 2020 Autocar raportoi se tani shefi i teknologjisë (CTO) i Mercedes-Benz tha se prodhuesi gjerman i automjeteve po eliminon transmetimet manuale nga linja e tij. Asnjë afat kohor nuk u dha në atë kohë se kur do të hiqeshin transmetimet manuale. Edhe pse kjo mund të duket si një surprizë, Mercedes-Benz ka qenë kryesisht automatikisht vetëm për një kohë. I vetmi automjet Mercedes-Benz që aktualisht është i disponueshëm në vend me një transmision manual është furgoni Vito.

Katër variantet Vito të pajisura me manual përdorin një motor më të vogël 1.6 litra turbo-dizel me katër cilindra në vend të motorit 2.0-litërsh turbo-dizel me katër cilindra, i cili kombinohet me një transmetim automatik me nëntë shpejtësi. Furgoni më i madh komercial Sprinter humbi transmisionin e tij manual në 2021 dhe X-Class ute u ndërpre në 2020. Makina e fundit e pasagjerëve Mercedes-Benz që u ofrua me një transmision manual në vend ishte SLC180 e nivelit fillestar në 2018. Megjithatë, ka ende një numër modelesh A-Class, B-Class dhe CLA që janë të disponueshme me transmisione manuale në tregje të tjera.