Celebrities Music Showbiz

Ajo u shua por ‘perlat’ e saj jo, këngët e Tina Turner shënojnë rritje në listat botërore!

Kënga e Tina Turner e vitit 1984, “What’s Love Got To Do With It”, ka arritur vendin e parë në tabelën e iTunes në SHBA. Disa nga këngët e artistes tashmë të ndjerë kanë arritur gjithashtu majën në tabelë, dhe tetë nga dhjetë këngët më të mira në top-list i atribuohen asaj.

Këngëtarja, e cila u nda nga jeta në moshën 83-vjeçare, ka gjithashtu tre albumet, “All The Best: The Hits”, “Simply The Best” dhe “Private Dancer”, që kryesojnë listën e albumeve të iTunes. Videot muzikore për “What’s Love Got To Do With It”, si dhe “Private Dancer” dhe “We Don’t Need Another Hero”, janë bërë gjithashtu tre videoklipet më të njohura në platformë.

Disa video të tjera muzikore që shfaqin punën e Turner kanë marrë gjithashtu një rritje të papritur në popullaritet. Krijimtaria e këngëtares së ndjerë ka dominuar gjithashtu albumet dhe listat e CD dhe Vinyl të Amazon Movers & Shakers. “What’s Love Got To Do With It” u publikua si single i tretë nga “Private Dancer”, i cili debutoi më 29 maj 1984.

Kënga performoi mirë edhe në vende të ndryshme në botë, duke përfshirë Australinë, Mbretërinë e Bashkuar dhe Kanadanë. Emri i këngës u përdor si emri i filmit biografik të Turner, i cili u publikua në 1993. “What’s Love Got To Do With It” u emërua si kënga dhe si rekordi i vitit gjatë 27-të vjetorit të çmimeve “Grammy”. Turner mori gjithashtu çmimin për performancën më të mirë vokale pop gjatë ceremonisë. “What’s Love Got To Do With It” u fut më vonë në “Grammy Hall of Fame” në vitin 2012.