Celebrities Gossip Magazine Showbiz

Aksionarët e Adidas nisin një padi për pasojat që patën nga veprimet e Kanye West!

Aksionarët e Adidas kanë nisur një padi grupore duke pretenduar se marka e veshjeve sportive dinte për dëmin e mundshëm që mund t’i shkaktonte kompanisë “sjellja personale” e Ye, artistit të njohur më parë si Kanye West, por nuk arriti të paralajmëronte investitorët. Padia pretendon se ish-shefi ekzekutiv i Adidas, Kasper Rorsted, dhe shefi financiar, Harm Ohlmeyer ose “kishin qëllim të mashtronin” investitorët ose “vepruan me mospërfillje të pamatur për të vërtetën” duke dështuar në zbulimin e çështjeve midis kompanisë dhe Ye. Ajo u depozitua të premten në Gjykatën e Qarkut të SHBA për Distriktin e Oregonit, Portland është shtëpia e selisë së kompanisë gjermane në Amerikën e Veriut.

Ne i hedhim poshtë këto pretendime të pabaza dhe do të marrim të gjitha masat e nevojshme për t’u mbrojtur fuqishëm kundër tyre.

Adidas ndërpreu lidhjet me Ye në tetor pasi u përball me presion të gjerë për t’i dhënë fund partneritetit me reperin pas komenteve të tij antisemitike. Megjithatë, padia pretendon se kompania kishte ditur prej vitesh për sjelljen e Ye, e cila nuk është palë në padi, por nuk arriti të zbulojë rreziqet e mundshme për kompaninë dhe investitorët e saj në një varg raportesh vjetore. Padia thekson se bashkëpunimi i Ye me Adidas, i cili pa reperin të projektonte linjën jashtëzakonisht të suksesshme të trajnerëve Yeezy për kompaninë, fillimisht pati një “ndikim pozitiv në kompani”.

Këpucët Yeezy ishin jashtëzakonisht të njohura. Deri në vitin 2019, shitjet e këpucëve Yeezy arritën mbi 1 miliard dollarë. Më tej, Kanye West grumbulloi pasuri të konsiderueshme si rezultat i Partneritetit. Deri në shtator 2019, Forbes e renditi atë si yllin numër 1 të hip-hop-it më të paguar, kryesisht si rezultat të partneritetit.

Megjithatë, padia vëren se në mes të atij suksesi, Ye, i cili ka folur hapur për të jetuar me çrregullimin bipolar, po bënte komente gjithnjë e më të diskutueshme, të cilat zyrtarët e Adidas dukej se i adresonin në atë kohë. Në maj 2018, Ye tha se skllavëria “tingëllon si një zgjedhje” sepse kishte zgjatur “për 400 vjet” ndërsa fliste në TMZ Live, thekson padia. Ditë më vonë, Rorsted tha në një intervistë televizive me Bloomberg, ndërsa nuk pranoi të adresonte komentet specifike të Ye për skllavërinë, se kishte qartësisht “disa komente që ne nuk i mbështesim”.

Me të vërtetë, Rorsted deklaroi gjithashtu se West dhe marka e këpucëve Yeezy janë një pjesë shumë e rëndësishme e markës sonë nga pikëpamja e të ardhurave dhe mënyra se si ne promovojmë produktet tona.

Padia pretendon se në një raport vjetor për vitin 2018, të publikuar më 13 mars 2019, Adidas injoroi çështjet serioze që prekin partneritetin me Ye dhe rrezikun e mundshëm që rezulton për aksionarët në një seksion që përshkruan “Rrezikun e Partnerëve të Biznesit”. Ai tha se kompania në përgjithësi kishte aluduar për rreziqet që përfshinin individët me të cilët Adidas ishte partner, në vend që “të deklaronte se kompania në të vërtetë kishte konsideruar përfundimin e Partneritetit si rezultat i sjelljes personale të West, ose se si mund të ndikohej reputacioni i kompanisë nëse sjellja e tij si ajo të lidhura me kompaninë do të bëheshin publike”.