Bota Celebrities Film & Tv

CEO i Disney fillon të pushojë nga puna 7000 punonjës!

CEO i Disney, Bob Iger të hënën tha se kompania e tij do të fillojë të pushojë nga puna stafin duke filluar nga kjo javë, i pari nga tre raundet e shkurtimeve të pritshme pas njoftimit të tij në shkurt se kompania do të reduktojë 7,000 vende pune. Shkurtimet në fuqinë punëtore globale të Disney janë pjesë e një nisme shumë miliarda dollarëshe për uljen e kostove që synon të thjeshtojë operacionet e kompanisë në një periudhë trazirash të industrisë së medias.

Në një memo për stafin të marrë nga CNN, Iger tha se pushimet nga puna do të vinin në tre valë. Raundi i parë do të fillojë këtë javë dhe menaxherët së shpejti do të fillojnë të njoftojnë punonjësit e prekur. Një raund i dytë, më i madh i pushimeve nga puna do të ndodhë në prill, tha Iger, me disa mijëra punonjës të pushuar. Një raund i tretë i pushimeve nga puna do të ndodhë më pas “para fillimit të verës” për të arritur qëllimin e planifikuar të kompanisë për eliminimin e 7,000 vendeve të punës.

Realiteti i vështirë i largimit të shumë kolegëve dhe miqve nga Disney nuk është diçka që ne e marrim lehtë. Në momente të vështira, ne duhet të bëjmë gjithmonë atë që kërkohet për të siguruar që Disney të vazhdojë të ofrojë argëtim të jashtëzakonshëm për audiencën dhe të ftuarit në mbarë botën – tani dhe shumë gjatë në të ardhmen.

Disney kishte rreth 220,000 punëtorë që nga 1 tetori, nga të cilët rreth 166,000 ishin të punësuar në Shtetet e Bashkuara. Një shkurtim prej 7,000 vendesh pune përfaqëson rreth 3% të fuqisë punëtore të saj globale. Pushimet pasojnë kthimin e Iger në Disney në nëntor pasi bordi i kompanisë shkarkoi Bob Chapek si drejtuesin e saj.