Auto & Moto

Do të shërbejë për automjetet e ardhshme elektrike, Honda zbulon baterinë me hidrogjen!

Honda ka zbuluar baterinë e saj të karburantit të hidrogjenit të gjeneratës së ardhshme në një ekspozitë tregtare në Bruksel, Belgjikë. Ende në fazën e prototipit, kjo pajisje po zhvillohet për një gamë të gjerë aplikimesh, duke përfshirë për makinat elektrike me hidrogjen, për automjete komerciale dhe për makineri ndërtimi. Lista e prodhuesve të automjeteve që shpenzojnë kohë dhe para në teknologjinë e hidrogjenit është relativisht e shkurtër.

BMW është duke punuar së bashku me Toyota-n, veçanërisht ka prezantuar një X5 eksperimental me hidrogjen më herët gjatë këtij viti, General Motors po zhvillon teknologjinë me Honda-n dhe Hyundai është gjithashtu një përkrahës kryesor i automjeteve me hidrogjen. Hidrogjeni duhet të pastrojë pengesa të shumta përpara se të mund të bashkohet në rrjedhën kryesore, duke përfshirë mungesën pothuajse të plotë të infrastrukturës së karburantit, por drejtuesit e Honda-s presin që këto çështje së shpejti të kapërcehen.

Rikujtojmë, se së fundmi Honda ka tërhequr pothuajse 250,000 automjete për shkak të një gabimi në prodhim që mund të dëmtojë motorin. Kjo është bërë e ditur përmes një njoftimi që prodhuesi i automjeteve dorëzoi në Administratën Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostrada. Bëhet fjalë për një kushinetë lidhëse në motorët e modeleve Acura dhe Honda është me defekt dhe mund të shkaktojë që motori të funksionojë në mënyrë të parregullt ose të ngecë duke rritur rrezikun e një zjarri, përplasjeje ose lëndimi.