Auto & Moto

Honda tërheq nga tregu mbi 2 mijë automjete!

Honda po tërheq pothuajse 250,000 automjete për shkak të një gabimi në prodhim që mund të dëmtojë motorin. Kjo është bërë e ditur përmes një njoftimi që prodhuesi i automjeteve dorëzoi në Administratën Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostrada. Bëhet fjalë për një kushinetë lidhëse në motorët e modeleve Acura dhe Honda është me defekt dhe mund të shkaktojë që motori të funksionojë në mënyrë të parregullt ose të ngecë duke rritur rrezikun e një zjarri, përplasjeje ose lëndimi.

Ky është tërheqja e 14-të e Honda këtë vit dhe e pesta më e madhe. Kjo tërheqje e çon numrin e automjeteve Honda të tërhequra në vitin 2023 në më shumë se tre milionë. Honda tha se pronarët do të njoftohen në fillim të janarit dhe se tregtarët do të inspektojnë, riparojnë dhe zëvendësojnë motorët falas. Rikujtojmë, se shitja e një Honda Prelude 1987 me një çmim prej 79 mijë dollarë ka ngritur shumë pyetje. Makina e kuqe me transmision manual ka një kilometrazh të vogël prej 6,700 kilometrave, nuk është paraqitur në asnjë film, nuk ka qenë në pronësi të ndonjë të ndonje personazhi të famshëm dhe as nuk ka qenë njësi e fundit e ndonjë serie të prodhimit.