Health & Beauty

Eksperti i gjumit ju njeh me gabimin e madh që bëni kur flini!

Një ekspert i gjumit ka shpjeguar pse gjumi me bark mund të shkaktojë probleme në një video virale të mediave sociale. Përdoruesi i TikTok @Levitex përshkroi pse shtrirja në pjesën e përparme me këmbën e përkulur mund të çojë në probleme duke i lënë muskujt tuaj katërkëndësh të zgjatur për një periudhë të gjatë kohore. Ai zbuloi gjithashtu pozicionin ideal për një gjumë të mirë.

Muskujve nuk u pëlqen të jenë të tensionuar për periudha të gjata kohore.

Teksa kthen qafën ai shpjegon se nuk do të shikonit televizor në një pozicion të tillë për disa orë, duke shtuar:

Pse do të shpenzonit orë pas orë duke përdredhur qafën ndërsa flini? Unë mendoj se ne e kemi bërë shumë të qartë se ne absolutisht e urrejmë këtë pozicion. Por është shumë e lehtë të rregullohet.

Ai më pas vazhdon të demonstrojë pozicionet që janë më të mira për trupin gjatë gjumit. TikToker thotë që ju duhet të rrokulliseni në anën tuaj dhe të shtrini krahun e poshtëm përpara jush në mënyrë që veshët, shpatullat, ijet, gjunjët dhe kyçet e këmbëve të çiftohen njëri mbi tjetrin. Një jastëk i vendosur midis gjunjëve mund të ndihmojë gjithashtu për të ofruar mbështetje shtesë.

Është kaq e lehtë.

Disa njerëz u përgjigjën për të shprehur tronditjen e tyre se gjumi me bark është i keq për shëndetin.