Celebrities Film & Tv Gossip

Filmi i ri i Martin Scorsese, ‘Killers of the Flower Moon’ është “gati katër orë i gjatë”!

Teksa regjisori legjendar është i njohur për veprat e tij që zgjasin shumë, drama e tij e re kriminalistike perëndimore nuk bën përjashtim, duke shënuar një kohëzgjatje prej gati katër orësh, sipas Variety.

Thjesht për t’i vënë gjërat në perspektivë është pothuajse aq e gjatë sa edicioni i zgjeruar i The Lord of the Rings: The Return of the King.

Bazuar në romanin më të shitur jo-fiction nga gazetari David Grann, filmi ndjek hetimin mbi vrasjet e panumërta të njerëzve të pasur Osage në vitet 1920.

Amerikanët vendas Osage u bënë objektiva të vrasësve dhe zhvatësve pasi iu dhanë të drejtat ligjore dhe përfituan nga depozitat e naftës të gjetura në tokën e tyre në Oklahoma.

Historia përqendrohet rreth një kapitulli të harruar të historisë, ku lakmia dhe shthurja triumfuan ndërsa kolonialistët i nxorrën njerëzit Osage një nga një.

Në film luajnë Leonardo DiCaprio dhe Robert De Niro, të cilët do të ribashkohen në ekran pas debutimit të filmit të DiCaprios në This Boy’s Life.

Jesse Plemons, Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, John Lithgow dhe Brendan Fraser gjithashtu do të luajnë së bashku me DiCaprio dhe De Niro.

Ky projekt ka ardhur prej kohësh, pasi ka qenë duke u xhiruar për më shumë se pesë vjet dhe është shtyrë në mënyrë të përsëritur për shkak të pandemisë Covid-19.

Por të jeni të sigurt, edhe përballë fatkeqësive të mëdha; regjisori ikonë ende arriti ta përdorte këtë në dobi të tij.

Scorsese pranoi në Empire Magazine në dhjetor 2020 se prodhimi i vonuar e lejoi atë të pasqyronte çdo detaj.

“Ndjehem që po luajmë me të tani, ka pasur një shtresë, së bashku me personazhet kryesorë aktualë, të asaj ndjenje që kanë të gjithë (marrëveshjet e fshehta),” tha Scorsese për gazetën.

“Në çdo rast, na është dhënë kohë për të lexuar më shumë dhe për të bërë më shumë me kostumet, vendndodhjet, strukturën e ndërtesave, shtëpitë, llojet e dhomave.”

Ai shtoi se prodhimi në fund të fundit përfitoi nga pandemia, pasi nuk kishte ‘shpërqëndrime’.

“Kam dorëzuar veten. Veçanërisht dy muajt e parë, kur ishim të mbyllur në shtëpitë tona, kjo eliminoi shumë shpërqendrimin,” tha ai.

A ‘nuhasni’ dhe ju Oscar për Scorsese?