Celebrities Film & Tv Showbiz

Gjithçka që duhet të dini për karrierën e suksesshme të yllit të njohur, Michael B. Jordan!

Michael B. Jordan është më i njohur për rolet e tij në filmat “Fruitvale Station”, “Creed” dhe “Black Panther”, si dhe shfaqjet televizive “The Wire”, “All My Children”, “Friday Night Lights” dhe “Parenthood”. Çmime të shumta i janë dhënë Michael për performancën e tij, duke përfshirë tre çmime BET, pesë NAACP Image Awards dhe një çmim të Shoqatës Kombëtare të Kritikëve të Filmit.

Jordan ka punuar si në film ashtu edhe në televizion, si dhe në videoklipe për Pleasure P, Jay-Z dhe Snoh Aalegra. Ju gjithashtu mund të dëgjoni zërin e Jordanit në videolojërat “Gears of War 3”, “NBA 2K17”, “Wilson’s Heart” dhe “Creed: Rise to Glory”.

Michael B. Jordan ka një vlerë neto prej 25 milionë dollarësh. Për punën e tij në “Fruitvale Station”, Jordan u nderua në vitin 2013 me Çmimin e Filmit Hollywood, Çmimin Gotham, Çmimin e Bordit Kombëtar të Rishikimit të Filmave, Çmimin Satelitor dhe Çmimin e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Santa Barbara.

Në vitin 2015, “Creed” i dha atij vlerësime nga Shoqata Kombëtare e Kritikëve të Filmit, Çmimet Black Reel, Shoqata e Kritikëve Afrikano-Amerikane të Filmit dhe Shoqata e Kritikëve të Filmit në Boston Online. Në nëntor të të njëjtit vit, Ras Baraka, kryebashkiaku i Newark, i dha Michael gjithashtu një çelës të qytetit.

Për “Black Panther”, Jordan fitoi çmime nga Rrethi i Kritikëve të Filmit në San Francisko, Shoqata e Kritikëve të Filmit në Seattle, Çmimin e Zgjedhjes së Adoleshentëve, Shoqëria e Kritikëve të Filmit në internet dhe Çmimet MTV Movie & TV në 2018 dhe 2019. Ai gjithashtu ndau një çmim të Screen Actors Guild me bashkë-yjet e tij. Për përpjekjet e tij në “Black Panther” dhe “Creed II”, Michael iu dha gjithashtu çmimi Cinema Vanguard në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Santa Barbara në 2019.