Celebrities Showbiz

Ju njohim me vlerën marramendëse të pasurisë së prezantueses Oprah Winfrey!

Oprah Winfrey është një prezantuese televizive, autore dhe miliardere amerikane që fiton 300 milionë dollarë në vit falë kompanive të saj të larmishme mediatike. Oprah kishte një jetë të vështirë gjatë kohës që rritej. Ajo vuajti nga abuzimi, u rrit në varfëri dhe kishte aftësitë për të përmbysur situatën e saj të pambrojtur për t’u bërë një manjate amerikane. Sipas zonjës Winfrey, emri i saj aktual ishte Orpah, bazuar në një figurë biblike. Oprah Winfrey ka lindur në vitin 1954 në Misisipi. Ajo u transferua te gjyshja e saj në një moshë shumë të re. Familja e Oprah ishte në një pozitë shumë të cenueshme gjatë rritjes së saj.

Kur Oprah mbushi 13 vjeç, ajo u largua nga shtëpia e babait të saj dhunues në Vernon, Nashville. Ajo mbeti shtatzënë si adoleshente dhe humbi fëmijën për shkak të një lindjeje të parakohshme. Ajo fitoi konkursin ‘Miss Black Beauty Tennessee’ kur ishte 17 vjeç dhe gjeti një punë me kohë të pjesshme në një radio stacion ndërsa studionte shkollën e mesme. Oprah Winfrey u largua nga Universiteti Shtetëror i Tenesit në moshën 19-vjeçare për të ndjekur një karrierë mediatike. Ajo u bë “prezantuesja e parë femër me ngjyrë e lajmeve në WLAC-TV në Nashville” dhe spikerja më e re e stacionit radiofonik.

Shfaqjet e saj të para televizive ishin një shpërthim. Në vitin 1984, Oprah pati emisionin e saj 30-minutësh në mëngjes në Çikago me ABC dhe fitoi kontratën e saj të parë prej 1 milion dollarësh. Deri në vitin 1986, Oprah kishte një shfaqje televizive kombëtare  të quajtur “The Oprah Winfrey Show” ku ajo foli për shëndetin, çështjet sociale dhe bamirësinë. Pas negociatave të dështuara me agjentin e saj dhe “King World/ABC”, Oprah krijoi HARPO Productions dhe prodhoi për vete, duke hapur derën për një perandori miliarderësh. Me kalimin e kohës, Oprah negocioi në prodhime, libra, paraqitje në revista dhe të drejtat për të nisur më shumë shfaqje televizive me ABC. Sipas Celebrity Net Worth, Oprah ka një vlerë neto prej 3.5 miliardë dollarë.