Auto & Moto

Më në fund Jeep prezanton automjetin e shumëpritur elektrik, Avenger!

Jeep po ecën përpara me planet e tij për t’u bërë “marka numër një për SUV elektrikë” teksa ka prezantuar automjetin e tij të parë elektrik, Avenger. Prodhuesi i fortë i SUV-ve, thotë se koncepti i tij i ri EV e mbart markën Jeep në të ardhmen me aftësitë më të mira si në rrugë të mira dhe të këqija.

Në shtator, Jeep në pronësi të Stellantis, foli për katër modele të reja plotësisht elektrike që do të dalin në treg në SHBA dhe Evropë deri në fund të vitit 2025. Jeep është i njohur për prodhimin e automjeteve të forta me aftësi të jashtëzakonshme off-road, të cilat prodhuesi i automjeteve planifikon t’i sjellë në epokën e re të automjeteve elektrike. Kompania është e ndërtuar mbi katër vlera, lirinë, aventurën, origjinalitetin dhe pasionin.

Jeep thotë se do t’i përdorë këto vlera për ta çuar markën në një të ardhme tërësisht elektrike, duke zbuluar detaje të reja pas modelit të saj kryesor EV. Muajin e kaluar, prodhuesi i automjeteve tha se Jeep Avenger do të jetë modeli i parë EV i prezantuar në tregun evropian për të dalë në vitin 2023. Ndërkohë, ndërsa shumica e prodhuesve të automjeteve po prezantojnë modelet e tyre më të mëdha në versionet elektrike, Jeep po shkon në një rrugë tjetër, pasi Avenger është projektuar për të gjitha terrenet off-road dhe ato të qytetit.

Shefja e Jeep Europe, Antonella Bruno, pohoi gjatë publikimit se:

Avenger tërësisht i ri do të ofrojë aftësi të markës Jeep që është e drejtë për tregun evropian. Ky SUV modern, argëtues dhe emocional do të tërheqë një grup në rritje klientësh që janë në kërkim të një alternative kompakte, moderne dhe tërësisht elektrike.