Tech

Një valë e re dorëheqjesh, Apple humb drejtues të rangut të lartë!

Një nga gjigantët kryesorë të teknologjisë, Apple po përballet me një valë të paparë dorëheqjesh mes punonjësve të saj. Sipas një raporti të fundit të Bloomberg, gjatë gjysmës së dytë të 2022, Apple humbi 12 drejtues të rangut të lartë. Madje, shumica prej tyre mbanin titullin e nënkryetarit. Hierarkikisht, ata ishin drejtpërdrejt nën zëvendëspresidentin e lartë i cili raporton te CEO i kompanisë, Tim Cook. Apple vendosi të zëvendësojë drejtuesit me punëtorë të tjerë të brendshëm.

Sjellim në vëmendje se marka Apple është e njohur globalisht dhe ka pasur disa frymëzime. Për shembull, logoja origjinale e Apple përshkruante Sir Isak Njuton. Njutoni ishte një fizikan i famshëm anglez, i cili tregoi historinë e formimit të teorisë së gravitetit pasi pa një mollë që binte nga një pemë. Themeluesi i Apple, Steve Jobs fillimisht zgjodhi emrin Apple për kompaninë pasi vizitoi një pemishte ndërsa ishte në një ‘dietë frutash’. 

Rikujtojmë, se Apple prezantoi versionet me ngjyrë të gjelbër të linjës së iPhone 13 marsin e kaluar dhe sipas përdoruesit të Weibo Setsuna Digital, kompania do të zbulojë iPhone 14 dhe iPhone 14 Plus me ngjyrë të verdhë këtë pranverë. Ne nuk mund të konfirmojmë rekordin e Setsuna dhe postimi i tyre në Weibo që flet për lançimin e iPhone 14 të verdhë në pranverën e 2023 është nga janari.

Sidoqoftë, njerëzit në 9To5Mac ishin në gjendje të konfirmonin në mënyrë të pavarur pritshmërinë e një iPhone 14 të verdhë, ndërsa MacRumors mësoi nga burime të shumta se ekipi i PR i Apple po planifikon një konferencë, e cila mund të jetë për iPhone 14 të verdhë që nga iPhone 13 jeshil, ku modelet u shpallën më 8 mars 2022.