Celebrities Health & Beauty Showbiz

Oprah Winfrey flet hapur rreth humbjes së peshës së saj trupore: “Të merrja ilaçe ishte rruga më e lehtë”!

Ilaçet për humbje peshe po marrin shumë vëmendje këto ditë dhe tani Oprah Winfrey po merret me këtë temë. Ndërsa priste emisionin e saj Oprah Daily “The Life You Want Class: The State of Weight”, prezantuesja tha se ishte gati për ta bërë këtë bisedë. Winfrey shtoi:

Ju të gjithë e dini se unë kam qenë në këtë udhëtim për pjesën më të madhe të jetës sime. Pesha ime më e lartë ishte 237 paund. Nuk e di nëse ka ndonjë person tjetër publik, lufta për peshën e të cilit është shfrytëzuar po aq sa e imja gjatë viteve.

Biseda u kthye te medikamentet e diabetit të tipit 2 Ozempic dhe Mounjaro, të cilat janë të përshkruara gjithashtu për humbje peshe. Pasi një anëtare e audiencës tha se ajo humbi 100 kilogramë me ndihmën e Ozempic dhe se kjo e kishte ndihmuar mendësinë e saj kur ishte fjala për ushqimin, Winfrey e kapi atë.

Winfrey tha:

Një nga gjërat për të cilat kam pasur shumë turp, e kam turpëruar veten dhe jam turpëruar në tabloidet çdo javë për rreth 25 vjet, është mungesa e vullnetit. Unë mendoj se ka një dallim midis mentalitetit që po dëgjojmë tani, truri ju tregon një gjë të caktuar se si e përpunoni ushqimin kundrejt vullnetit.

Tema e turpit ishte e përhapur në diskutimin mes panelit të profesionistëve të shëndetësisë – si turpi për të qenit mbipeshë ashtu edhe njerëzit që janë turpëruar për përdorimin e ilaçeve për humbje peshe.

A nuk duhet të jemi të gjithë më pranues për cilindo trup që ju zgjidhni të jeni? Kjo duhet të jetë zgjedhja juaj. Edhe kur fillova të dëgjoja për herë të parë për ilaçet për humbje peshe, në të njëjtën kohë po bëja një operacion në gju dhe mendova: ‘Duhet ta bëj këtë vetë.’ Sepse nëse e marr ilaçin, kjo është rrugëdalje e lehtë.