Auto & Moto

Për vetëm 10 mijë dollarë, Tata Motors nxjerr në treg makinën elektrike!

Tata Motors, një prodhues automobilistik me bazë në Indi, ka nxjerrë në treg një automjet të ri të vogël tërësisht elektrik hatchback që fillon nga vetëm 10 mijë dollarë. Tregu indian i automjeteve ka mbetur prapa kolegëve të tij kur bëhet fjalë për elektrifikimin. Kjo është për shkak të shumë faktorëve, por jo më i rëndësishmi nga të cilët është fakti se vendi ka ligje të forta mbrojtëse kur bëhet fjalë për industrinë e tij të automjeteve dhe e bën të vështirë për prodhuesit e huaj të automjeteve të nxjerrin automjete të reja në vend pa i prodhuar ato atje.

Tesla ka tentuar disa herë të nxjerr në treg produkte në Indi, por politika i ka penguar ata ta bëjnë këtë pa ndërtuar më parë një fabrikë në vend. Kjo do të thotë që India duhet të mbështetet kryesisht në industrinë e saj të automobilave për të elektrizuar automjetet e saj të pasagjerëve dhe për të adresuar emetimet nga industria e saj e transportit. Tata Motors, prodhuesi më i madh indian i automjeteve, ka nxjerrë në treg disa automjete elektrike dhe ka vendosur rreth 45,000 prej tyre në rrugët indiane.

Tani kompania po nxjerr në treg një makinë të re elektrike më të lirë që mund të përshpejtojë shumë adoptimin e EV-ve në Indi. Sot, prodhuesi i automjeteve po lançon Tiago.ev dhe titulli kryesor është se makina elektrike fillon me vetëm 10 mijë dollarë.