Art & Kulturë

Skulptura e mbretit Charles III me çokollatë me përmasa reale u zbulua për të festuar kurorëzimin e tij!

Busti i çokollatës së mbretit Charles III të Britanisë, i cili peshon 23 kilogramë (më shumë se 50 paund) është zbuluar nga marka e ëmbëlsirave Celebrations për të shënuar kurorëzimin e ardhshëm. Një ekip skulptorësh dhe çokollatesh të udhëhequr nga mjeshtra e çokollatës Jennifer Lindsey-Clarke iu deshën 130 orë në katër javë për të bërë modelin, duke përdorur më shumë se 17 litra (4.5 gallona) çokollatë të shkrirë, tha Celebrations në një njoftim për shtyp të mërkurën. Kjo është e barabartë me rreth 2,875 çokollata individuale Celebrations.

Pjesët zbukuruese të shpatullave që dekorojnë uniformën e Mbretit janë modeluar nga çokollata individuale Twix, Milky Way, Galaxy dhe Bounty, me jakën e Mbretit të bërë nga Maltesers Teasers. Një nga çokollatat e Celebrations, përfshirë Snickers, u përdor për të krijuar medaljet në gjoksin e tij. Emily Owen, një menaxhere e lartë e markës në Celebrations, në publikim, duke shtuar se ekipi është “i kënaqur me mënyrën se si ai duket”, tha:

A ka mënyrë më të mirë për të festuar këtë moment në historinë britanike sesa të përjetësosh Mbretin e HM Charles III duke përdorur kënaqësinë përfundimtare të ndarjes së kombit. Ekipi studioi orë të tëra filmime të Mbretit për të kapur ngjashmërinë e tij të vërtetë dhe ngjashmëria është e çuditshme. Festimet kanë të bëjnë me bashkimin e njerëzve dhe ne jemi të emocionuar që po e ndajmë këtë rast me kaq shumë adhurues të çokollatës lart e poshtë vendit.

Busti i çokollatës do të ekspozohet në qytetin juglindor anglez të Slough në Mars Wrigley UK HQ, selia e Marsit, e cila zotëron markën Celebrations. Kurorëzimi i mbretit Charles III do të bëhet më 6 maj në Westminster Abbey të Londrës. Fotot e papara më parë, të siguruara ekskluzivisht nga The Post, të mbretit Charles III duke u përgatitur për një moment historik në vitet 1960 janë publikuar përpara kurorëzimit të tij.