Celebrities Film & Tv

Top 6 filmat më të mirë të aktorit të njohur George Clooney!

Dy herë fituesi i çmimit “Oscar”, George Clooney është bërë një nga njerëzit më të suksesshëm në profesionin e tij, por pavarësisht lidhjeve familjare (tezja e tij ishte këngëtarja e ndjerë Rosemary Clooney), ai luftoi për vite me radhë për t’u bërë aktor. Pas braktisjes së kolegjit, Clooney donte të provonte aftësinë e tij në aktrim. Ai luftoi për disa vite derisa gjeti një pjesë në “ER” në 1984. Ky nuk ishte seriali që do ta bënte atë yll 10 vjet më vonë, por përkundrazi ishte një sitcom jetëshkurtër me të njëjtin emër. Në dekadën midis atyre shfaqjeve, Clooney u bë i njohur kryesisht për rekordin e tij të interpretimit në një numër jashtëzakonisht të madh filmash që nuk u zgjodhën për t’u bërë seriale. Ai do të shënonte disa suksese me role të përsëritura në “The Facts of Life,” “Sisters” dhe “Roseanne,”, por gjithashtu do të vuante poshtërime brutale si roli në “Return to Horror High” dhe “Return of the Killer Domatoes”.

Clooney ka grumbulluar në heshtje një çmim shumë mbresëlënës Oscar për punën e tij në film. Ai ka fituar dy Oscar; një për aktorin më të mirë dytësor për “Syriana” në 2005 dhe një si producent i “Argo” si filmi më i mirë i vitit 2012. Ai ka marrë edhe gjashtë nominime të tjera. Dy për aktorin më të mirë (“Michael Clayton”, “Up in the Air”, “The Descendants”), një nominim për regjisorin më të mirë për “Good Night and Good Luck”, Skenari më i mirë origjinal (gjithashtu për “Good Night and Good Luck”) dhe skenari më i mirë i adaptuar për “The Ides of March”. Pavarësisht kësaj ne ju njohim me gjashtë  nga filmat e tij më të suksesshëm gjatë gjithë karrierës së tij deri më tani.

6.Good Night, And Good Luck (2005)

5. Batman (1997)

4.Gravity (2013)

3. Syriana (2005)

2. Michael Clauton (2007)

1.Up In The Air (2009)