Film & Tv Magazine

“Harry Potter” dhe “Game of Thrones” do të na rikthejnë në botën e tyre të magjishme!

Fantazitë e fantazisë dhe budallenj fisnikë bashkohen. Warner Bros. Discovery njoftoi të mërkurën se ekskluzivitetet “Game of Thrones” dhe “Harry Potter” do të marrin një jetë të re në shërbimin e ri të transmetimit Max të studios. Për ata që janë të etur për t’u rikthyer në botën e magjisë së “Harry Potter”, shtrëngojuni sepse ekskluziviteti po i vjen Maxit në formën e një serie televizive me skenar.

Seriali do të jetë një “përshtatje besnike” e librave të dashur “Harry Potter” nga autorja J.K. Rowling, e cila gjithashtu do të shërbejë si producente ekzekutive në projekt, sipas një njoftimi për shtyp. Librat “Potter” të Rowling u botuan midis 1997 dhe 2007. Seriali televiziv do të shfaqë një kast fytyrash të reja për të marrë rolet e bëra të famshme në filmat “Potter” nga Daniel Radcliffe, Emma Watson dhe Rupert Grint.

Seriali pritet të zgjasë për një 10 vjet të paprecedentë me premtimin se çdo sezon, do të jetë autentik për librat origjinalë dhe do të sjellë Harry Potter dhe këto aventura të pabesueshme për audiencë të re në mbarë botën, ndërsa filmat origjinalë, klasikë dhe të dashur do të mbeten në thelb.

 

Në Westeros, Max do të nisë një seri të dytë prequel në universin “Game of Thrones”, të titulluar “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Unit” bazuar në novelat “Dunk and Egg” të autorit George R.R. Martin të vitit 2013. Parathënia është vendosur një shekull para ngjarjeve të “Game of Thrones” origjinale, e cila u shfaq nga viti 2011 deri në 2019, dhe do të përqendrohet në bredhjet e “dy heronjve të pamundshëm”, Ser Duncan i gjatë dhe skuadra e tij Veza, sipas një njoftim për lajme.

Vendosur në një epokë kur linja Targaryen ende mban fronin e hekurt dhe kujtimi i dragoit të fundit nuk ka kaluar ende nga kujtesa e gjallë, fate të mëdha, armiq të fuqishëm dhe shfrytëzime të rrezikshme të gjithë i presin këta miq të pamundshëm dhe të pakrahasueshëm.

Njoftimi për një prequel të ri të “Trones” vjen pasi “House of the Dragon” debutoi në 2022. “Dragon” është gjithashtu një serial prequel, i bazuar në luftën civile të Targaryen dhe i vendosur gati 200 vjet përpara “Game of Thrones”. Është i bazuar në librin e Martinit “Fire & Blood” nga 2018. Datat e publikimit për të dy seritë e reja ende nuk janë bërë të ditura.