Bota Botë e Çuditshme Design Travel

Hëna me vlerë 5 miliardë dollarë do të ‘zbresë’ në Dubai!

Dubai do të nisë një resort 5 milionë dollarësh në formë hëne. Resorti është projektuar nga kompania kanadeze arkitekturore e quajtur Moon World Resort Inc. Vendpushimi rreth 225 metra i lartë është projektuar për t’u ndërtuar brenda 48 muajve. Projekti ka të ngjarë të sjellë 2.5 milionë vizitorë në vit. Hëna ka të ngjarë të rrisë zhvillimin ekonomik të vendit.

Përmes sektorëve të ndryshëm duke përfshirë një qendër Wellness, klub nate, turizëm hapësinor, teknologji, mikpritje dhe më shumë, duke qenë gjithashtu i rrethuar nga ajo që është caktuar të jetë një sipërfaqe hënore. Sipërfaqja prej 10 hektarësh do të përfshijë një “koloni hënore” autentike. Plani është krijuar për të tërhequr turistë që janë të interesuar për turizmin hapësinor. Destinacioni ka të ngjarë të përfshijë 300 njësi banimi private. Emrat e njësisë ‘Sky Villas’ janë në dispozicion për blerje. Në resort do të ketë një klub ekskluziv privat. Me para nuk mund të bëhet asgjë në Dubai.

Projekti ka për qëllim të ndihmojë vizitorët që nuk kanë lidhje me Jeff Bezos dhe Elon Musk të përjetojnë turizmin hapësinor. Bashkëthemeluesit Sandra G. Matthews dhe Michael R. Henderson thanë në një takim shtypi arab se kjo hënë ka të ngjarë të ndikojë në sektorët e turizmit, ekonomisë, financave, bujqësisë dhe më shumë. Projekti pritet të jetë projekti më i madh dhe më i suksesshëm i turizmit modern në rajon. Projekti gjithashtu mund të dyfishojë vizitat vjetore të turizmit në Dubai bazuar në tërheqjen e tij globale, ndërgjegjësimin e markës dhe objektet unike të integrimit.

Klubi i natës, qendra e ngjarjeve, sallë pritjeje publike, qendra spa dhe madje edhe një “anije hënë” brenda shtëpisë që ju çon nëpër pronë. Ekzistojnë gjithashtu plane që struktura të shërbejë si qendër për agjencitë hapësinore dhe astronautët që planifikojnë misionet e tyre të ardhshme në hapësirë.