Health & Beauty Lifestyle

Jua “qajmë hallin” vajza, njihuni me pozicionin më të mirë të gjumit në ditët që jeni me menstruacione!

Gjatë menstruacioneve gratë përballen me probleme të ndryshme. Kur është fjala për gjumin, bëhet e vështirë gjetja e pozicionit në të cilën do të ndiheni relativisht rehat. Sido që të veproni, probabiliteti që çdo gjë do të shkojë ashtu siç duhet, është i vogël. Gjinekologët rekomandojnë pozicionin e fetusit.

Kur flini në këtë pozicion, këmbët janë të lakuara në gjunjë dhe afër stomakut dhe në këtë mënyrë zvogëloni presionin në muskuj dhe abdomen, gjë që do të zbusë ngërçet. Përveç kësaj janë edhe të vogla shanset që diçka t’ju dalë jashtë kontrollit, pasi këmbët i keni të mbledhura. Sipas një sondazhi të organizuar nga specialisti i gjumit Dr. Chris Idzikowski, autor i librit “Learn to sleep well”, 41% e njerëzve flenë kështu.

Pozicioni i fetusit është më i popullarizuari. Nuk është vetëm e rehatshme, por ndihmon edhe me dhimbjet e shpinës, është e mrekullueshme për ju nëse jeni shtatzënë dhe redukton gërhitjen. Megjithatë, sigurohuni që qëndrimi juaj të jetë i lirshëm ose rrezikoni të ndiheni të lënduar në mëngjes.

Ndërkaq, një ekspert i gjumit ka shpjeguar pse gjumi me bark mund të shkaktojë probleme në një video virale të mediave sociale. Përdoruesi i TikTok @Levitex përshkroi pse shtrirja në pjesën e përparme me këmbën e përkulur mund të çojë në probleme duke i lënë muskujt tuaj katërkëndësh të zgjatur për një periudhë të gjatë kohore.

Ai zbuloi gjithashtu pozicionin ideal për një gjumë të mirë. Pozicioni i gjumit luan një rol të madh në cilësinë e gjumit tuaj dhe nëse po zgjoheni të lodhur, të lënduar ose me dhimbje, është koha jeni të vetëdijshëm për pozicionet e ndryshme dhe të mirat dhe të këqijat e tyre.