Botë e Çuditshme Tech

Ka ose nuk ka jetë aliene në planetë të tjerë këtë e zbulon vetëm…

A ka njerëz atje lartë në qiell?! Falë teleskopëve të fuqishëm që analizojnë atmosferat e planetëve të tjerë, shkencëtarët janë shumë më afër përgjigjes së kësaj pyetjeje të përjetshme. Boffins së shpejti mund të jenë në gjendje të na tregojnë nëse ka njerëz të vegjël jeshilë, disqe fluturuese dhe jetë në Mars apo nëse evolucioni i jetës është vetëm në Tokë.

Një shkencëtar sugjeron se mund të jemi në gjendje të dallojmë ndonjë shenjë të jetës aliene në dekadat e ardhshme duke përdorur pajisje të tilla si teleskopi hapësinor James Webb, i cili po vëzhgon kozmosin në detaje të paprecedentë për të kuptuar më mirë lindjen dhe evolucionin e planetëve, yjeve dhe galaktikat.

Ato lejojnë analizën e dritës së yjeve që kalon nëpër atmosferën e një planeti për të zbuluar përbërjen e tij kimike. Kjo mund të ndryshohet nga prania e gazeve të caktuara që do të thotë se ne mund të identifikojmë modele të njohura si biosignatures. Dr.Emily Mitchell i Universitetit të Kembrixhit mendon se ka shumë të ngjarë që të zbulohen alienë në univers pasi ka shumë planete që kanë të gjitha kushtet e nevojshme që të lulëzojë jeta.

Ndërkaq, sipas një eksperti të UFO-ve alienët nuk kanë një “agjendë paqësore” pas “mijëra” rrëmbimeve të UFO-ve. Ndërsa ende nuk ka asnjë provë konkrete të jashtëtokësorëve, shumë njerëz besojnë në ekzistencën e tyre dhe faktin që shpesh vizitojnë Tokën. Eksperti i UFO-ve Malcolm Robinson ka kaluar pjesën më të madhe të jetës së tij duke studiuar pamjet jashtëtokësore, duke shkruar 10 libra për alienët dhe UFO-t gjatë viteve.