Health & Beauty

Mos u ankoni se do shëndosheni por ndiqni këto këshilla nëse doni të digjni kaloritë e dy copave të picës!

Pica është një nga ushqimet e preferuara të shumë njerëzve. Ndërkaq, nëse nuk e dini duhet të vraponi 33 minuta me ritëm të rregullt, rreth 8km/h për të djegur kaloritë e dy copave të një pice. Ekspertët tregojnë se dy copa të picës mesatarisht kanë rreth 326 kalori, ndërsa 33 minuta duhen për djegien e aq kalorive. Por, nëse vraponi me një ritëm shumë të shpejt (rreth 14 km/h) atëherë ju nevojiten 18 minuta për t’i djegur kaloritë e fituara.

Nëse jeni adhurues i ushtrimeve me pesha, atëherë duhet të kaloni 87 minuta me ushtrime të tilla për t’i djegur dy copat e picës, por vetëm 48 minuta nëse jeni më rigoroz në ushtrimet e tilla. 45 minuta ushtrime aerobike duhen për djegien e dy copave të picës dhe 66 minuta ecje me një ritëm prej 5.5 km/h.

Nëse jeni fans i notit dhe besoni se noti ndihmon më shumë në djegien e shpejt të kalorive, atëherë e keni gabim. Nevojiten 44 minuta not për të djegur kaloritë e dy copave të picës. Këto të dhëna janë nxjerrë nga të dhënat e Shkollës Mjekësore të Harvardit në lidhje me sasinë e kalorive të djegura nga stërvitja dhe bazuar në të dhënat e Byrosë Australiane të Statistikave. Një regjim i ekuilibruar stërvitor i shpërndarë, gjatë gjithë javës, dhe një mënyrë jetese e shëndetshme, janë disa nga sekretet për t’u rikthyer në formë pas pushimeve.