Auto & Moto

Sezoni 2026 në Formula 1, surpriza nga Ford dhe Red Bull!

Së fundmi Ford ka njoftuar se do të furnizojnë me motorë ekipin e Red Bull. Ford është prodhuesi i tretë i motorëve më i suksesshëm në historinë e Formula 1. Ekipi simotër i Red Bull, Scuderia AlphaTauri do të përdorë gjithashtu motorët e Ford dhe marrëveshja midis Ford dhe Red Bull do të zbatohet nga viti 2026 deri në vitin 2030.

Ndryshimet e rregullores që do të zbatohen nga viti 2026 janë krijuar për ta bërë F1 më të qëndrueshme. Të dy kompanitë do të fillojnë punën nga ky vit për një njësi të re energjie për t’iu përmbajtur rregullave të reja teknike. Këto përfshijnë nevojën për një motor elektrik me kapacitet 350kWh të kombinuar me një motor me djegie për të punuar me karburante plotësisht të qëndrueshme.

Christian Horner, Drejtori i Ekipit të Oracle Red Bull Racing dhe CEO u shpreh se:

Është fantastike të mirëpresim Ford-in përsëri në Formula 1 përmes këtij partneriteti. Aftësia për të përfituar nga përvoja e një OEM si Ford na vendos në vend të mirë kundër konkurrencës. Ata janë të pasur me histori automobilistike që përfshin breza. Nga Jim Clark tek Ayrton Senna dhe Michael Schumacher, historia e tyre flet vetë.