Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Gossip Music

Shakira shet të drejtat e saj muzikore!

Për të fituar shuma të mëdha parash, disa këngëtarë janë detyruar të shesin të drejtat e këngëve të tyre. Këtë herë është rradha e Shakirës, e cila ka vendosur të shesë të drejtat e saj muzikore.

Të gjitha 145 këngët e saj, duke përfshirë “Hips Don’t Lie”, “Whenever, Wherever” dhe “She Wolf”, janë përfshirë në marrëveshjen e shitjes.

Këngët ritmike e kanë bërë atë artisten latine më të preferuar për t’i blerë të drejtën e autorsisë së këngëve.

Marrëveshja u arrit me Hipgnosis Song Fund, i cili gjithashtu kohët e fundit bleu muzikën e Bob Dylan dhe Neil Young.

Kompania Hipgnosis nuk zbuloi detajet financiare të shitjes, por zakonisht paguan ekuivalentin e honorareve 15 vjet përpara.

Me lehtësimin e taksave, shumë njerëz largohen me “para me vlerë rreth 25 vjet në një projekt”, rrëfen themeluesi i kompanisë, Merck Mercuriadis.

Kjo iu dhuron artistëve një siguri të menjëhershme financiare, ndërsa Hipgnosis, e cila zotëron këngët në vazhdimësi, shpreson të fitojë duke ndërtuar rrjedha të reja të të ardhurave për muzikën, përmes licensimit të Filmit dhe TV, mallrave, versioneve të kopertinës dhe honorareve të performancës.