Auto & Moto

Siguria në rrugë, Volvo XC40 arrin vlerësimin më të lartë!

Instituti i Sigurimeve për Sigurinë në Autostrada njoftoi se Volvo XC40 i vetmi SUV i vogël i testuar mori vlerësimin më të lartë të mundshëm sa i përket sigurisë në rrugë që tregon rrezikun minimal të lëndimeve për të gjithë pasagjerët. Për të arritur këtë vlerësim automjetet duhet të tregojnë jo vetëm rrezikun minimal të lëndimeve për pasagjerët e rreshtit të parë, por duhet gjithashtu të tregojnë rrezik minimal lëndimesh edhe për pasagjerët e rreshtit të dytë.

Volvo Cars ka një histori të performancës së lartë në testet e reja të sigurisë. Pavarësisht se u prezantua në vitin 2002, në vitin 2014, gjenerata e parë Volvo XC90 arriti një vlerësim shumë të mirë. Sipas IIHS, shumë automjeteve u është dashur t’i nënshtrohen ndryshimeve të rëndësishme strukturore për të fituar vlerësime të mira në këtë test.

Tani, XC40 i prezantuar në 2017 ka kaluar një tjetër provë të re. Thomas Broberg, i kreut të Qendrës së Sigurisë së Makinave Volvo tha se:

Në Volvo Cars, ne gjithmonë i kemi projektuar dhe ndërtuar makinat sipas standardeve tona të rrepta të sigurisë bazuar në njohuritë tona për studimin e aksidenteve në botë. Vlerësimi i punës sonë nga ekspertët në testin e tyre shton krenarinë që kemi për fokusin tonë të sigurisë për çdo automjet që prodhojmë.

Ndërkaq, pengesa më e madhe në rrugën drejt elektrifikimit të plotë të makinave është çmimi i tyre por Volvo pretendon se e ardhmja është e ndritur dhe se makinat elektrike do të kushtojnë njësoj si ekuivalentët e tyre me benzinë jo në një të ardhme të largët, por në vitin 2025. Arena EV raporton se prodhuesi suedez i makinave ka një nga planet më ambicioze midis prodhuesve globalë të automjeteve, për të kaluar vetëm në prodhimin e makinave tërësisht elektrike deri në vitin 2030.