Health & Beauty Lifestyle

Zbukurimet e Krishtlindjeve mund të dëmtojnë rëndë shëndetin tuaj, nëse nuk na besoni hidhini një sy artikullit!

Sezoni i festave përveç gëzimit mund të ketë edhe rreziqe të mundshme shëndetësore që lidhen me zbukurimet e Krishtlindjes. Zbukurimet e Krishtlindjes mund të grumbullojnë pluhur dhe myk duke paraqitur rreziqe për frymëmarrjen dhe alergjitë. Zbukurimet e ruajtura në kushte lagështire ose pluhuri mund të bëhen baza për rritjen e mykut, duke kontribuar në probleme të frymëmarrjes, acarime të lëkurës dhe përkeqësim të alergjive dhe simptomave të astmës. Ekspozimi i mykut, veçanërisht nga pemët e vërteta të Krishtlindjes, mund të çojë në një rritje të sporeve të mykut në ajër, duke prekur potencialisht individët me alergji.

Për më tepër, akumulimi i pluhurit në zbukurime, veçanërisht në zona si kuzhina, mund të tërheqë grimcat e yndyrës, duke e bërë pastrimin më të vështirë. Thithja e grimcave të pluhurit mund të shkaktojë reagime imune, duke rezultuar në teshtitje, kollë, acarim të syve dhe tek individët me astmë, mund të shkaktojë kriza astme.

Për më tepër, kafshët e padëshiruara si minjtë mund të gjejnë strehë në kuti kartoni të përdorura për ruajtjen e zbukurimit, duke paraqitur rrezikun e përhapjes së sëmundjeve si leptospiroza dhe salmonela. Pastroni dhe ruani zbukurimet siç duhet, duke zgjedhur enë plastike me kapak për të ndaluar kafshët e padëshiruara dhe duke zgjedhur pemë artificiale për të minimizuar ekspozimin ndaj mykut.

Ndërkaq, kërkimet shkencore kanë vërtetuar se këngët e Krishtlindjeve kanë efekte negative në trurin e njeriut, duke shkaktuar një humbje të përqendrimit. Sipas një studimi, përdorimi i kësaj lloj muzike në qendrat tregtare përmirëson shitjet, duke inkurajuar klientët të bëjnë më shumë blerje. Megjithatë, ky efekt nuk do të shkaktohej nga të gjitha meloditë, por vetëm nga ato më të ngadalta, të cilat do t’i ndihmonin blerësit të ngadalësonin ritmin e veprimeve të tyre dhe për rrjedhojë të qëndronin shumë më gjatë brenda dyqanit.