Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Design

Disa mundësi krijuese për ata që duan të zëvendësojnë perdet e tyre me diçka ndryshe!

Ditë pas dite, ne përpiqemi t’i bëjmë shtëpitë tona më të rehatshme dhe të shpenzojmë shumë kohë dhe energji për to, nga kuzhina dhe lyerja e mureve, deri te blerja e një aksesori të vogël për tryezën e tavolinës. Dhe ka gjithmonë një alternativë të re.

Ky artikull i ka kushtuar vëmendje një elementi të caktuar të brendshëm të shtëpisë suaj dhe ato janë perdet. Ne kishim një dëshirë për të zbuluar nëse kishte ndonjë mundësi tjetër përveç perdeve standarde. Në fakt ka shumë ide krijuese.

Ndodh që disa njerëz nuk mund të varin perde të zakonshme për arsye të ndryshme. Për shembull, një person mund të jetë alergjik ndaj pluhurit dhe perdet e ‘rënda’. Ndonjëherë perdet nuk përshtaten në brendësinë e shtëpisë suaj, ose mund të keni një mace që pëlqen të ngjitet në perdet tuaja të çmuara.

Por është aq e mrekullueshme të dini sa ka shumë zëvendësues që gjithashtu do të duken mirë në dritaret tuaja.

1. Dritare me xham prej qelqi.

Sigurisht, jo çdo dritare mund të bëhet me xham prej qelqi. Por nëse ekziston një mundësi, pse të mos e përdorim atë? Ky opsion është i përsosur për dritare të vogla në anën me diell të shtëpisë. Dritaret prej qelqi e bëjnë brendësinë e shtëpisë suaj të ndihet komode dhe dhomën të duket më e madhe.

2. Bimët.

Kjo zgjidhje është e mirë për ata që duan të rrethojnë veten me freskinë e bimëve. Sigurisht, vetëm bimët tolerante ndaj nxehtësisë janë të përshtatshme për tu vendosur në dritare. Kjo alternativë do të jetë e rëndësishme vetëm për dritaret në anën me hije të shtëpisë tuaj.

3. Dantellat.

Ky opsion për dekorimin e dritareve tuaja është i përshtatshëm për ata që duan të bëjnë gjëra të bukura me duart e tyre. Dantella nuk e dëmton xhamin dhe është miqësore me mjedisin.

4. Dekorimi.

Kjo është një mënyrë e thjeshtë dhe e lirë për të mbuluar xhamin pa përdorur perde. Dekorimi  i dritares vjen në forma, ngjyra dhe madhësi të ndryshme, nga ato shumë të vogla dhe modeste, të cilat do të mbulojnë vetëm një pjesë të vogël të dritares, te ato të ndritshme dhe me madhësi të plotë. Për një çerdhe, ato mund të kenë karaktere vizatimore, për një dhomë gjumi ato mund të kenë një model neutral.

5. Perde ‘Macramé’.

Duket se ky lloj dekorimi i dritares nuk ka dalë fare nga moda. Nëse kjo alternativë i përshtatet brendësisë së shtëpisë suaj, atëherë ju këshillojmë patjetër ta provoni, sepse është krejtësisht e padrejtë që shumë pak njerëz janë në gjendje të admirojnë këtë bukuri në dritaret e tyre. Ju mund të blini një perde të gatshme makrame, ose mund ta bëni vetë, si një alternativë më interesante.