Tech

E besoni apo jo tashmë edhe ‘Uber’ do të testojë shpërndarjen e ushqimit me robotë!

Së fundmi edhe kompania e njohur ‘Uber’ po provon të shpërndajë ushqim në shtëpitë e njerëzve me anë të robotëve. Sipas raportimeve që janë bërë së fundmi kompania, e cila ka pretenduar prej kohësh se automatizimi është çelësi për përfitimin e saj në të ardhmen, po lanson dy programe testimi, duke përfshirë robotë me katër rrota që ecin në trotuare për udhëtime të shkurtra, si dhe makina vetë-drejtuese për distanca më të gjata.

Klientëve të ‘Uber Eats’ do t’u jepet mundësia që ushqimet e tyre t’i pranojnë nga një prej robotëve, në vend të një shpërndarjeje tradicionale njerëzore. Klientët do të marrin udhëzime në aplikacionin ‘Uber’ se si të marrin ushqimin e tyre nga brenda robotit. Sidoqoftë, fillimisht dërgesat e robotëve të ‘Uber’ do të përbëjnë një numër shumë të vogël të dërgesave.

Vlen të theksohet gjithashtu se edhe Royal Mail Plc është bashkuar me Windracers Group për të krijuar më shumë se 50 rrugë të reja postare me dron gjatë tre viteve të ardhshme. Partneriteti do të synojë të ofrojë shërbime më të shpejta për klientët në komunitetet e largëta në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, nga Scilly në ishujt Shetland. Plani fillestar i Royal Mail është të vendosë një flotë prej 200 dronësh gjatë tre viteve të ardhshme, përpara se të ndjekë një qëllim afatgjatë për të dërguar më shumë se 500 për të mbuluar çdo cep të vendit.

Shërbimi postar ka testuar përdorimin e dronëve për 18 muajt e fundit, me gjykimin më të fundit të mbajtur në prill. Dronët kanë aftësinë për të fluturuar në kushte të vështira të motit dhe mund të transportojnë deri në 100 kilogramë postë. Planet e vendosin Mbretërinë e Bashkuar fortësisht në ballë të këtij sektori emocionues, tha në një deklaratë kryetari i Windracers, Stephen Wright.