Auto & Moto

Hyundai publikon fotot e para të modelit të ri SUV Inster!

Hyundai publikoi së fundmi fotot e para teaser të modelit të ri elektrik, i cili do të quhet Inster. Emri Inster rrjedh nga fjalët “intim” dhe “novator” dhe pasqyron evolucionin e emrit të modelit Casper të fuqizuar nga SUS.

Theksojmë se Hyundai Casper u prezantua në vitin 2021, si model ekskluzivisht për tregun korean. Inster do të vendosë standarde të reja në distancën e drejtimit, teknologjinë dhe veçoritë e sigurisë. Fotot e para zbulojnë një profil të fortë, por kompakt SUV me drita dalluese LED gjatë ditës, sinjalizues dhe dritat e pasme që përcaktojnë dizajnin e modelit të ri.

Hyundai thotë se Inster ka një distancë maksimale të parashikuar prej 355 km (WLTP) me një karikim të vetëm të baterisë. Makina do të ketë premierën e saj botërore në International Mobility Expo në Busan, Koreja e Jugut, në fund të këtij muaji. Inster do të emërtohet si Casper Electric në Kore.

Hyundai gjithashtu po zhvillon të ashtuquajturin Nano Cooling Film, pra një folje që sipas njoftimeve të prodhuesit, lejon që temperatura në automjet të mbahet nën kontroll edhe në ditët më të nxehta. Kompania testoi foljen e saj inovative në 70 automjete të klientëve në qytetin e Lahore, Pakistan, ku temperaturat e ditës mund të arrijnë 50 gradë Celsius.

Ndërsa testimi është duke u zhvilluar aktualisht në Pakistan, Hyundai njoftoi se testet paraprake zbuluan se filmi nano ftohës uli temperaturën pranë kokës së shoferit deri në 11 gradë në krahasim me foljet konvencionale të ngjyrosjes së dritareve dhe deri në 12.33 gradë në krahasim me automjetin pa folje. Foljet janë edhe më efektive në uljen e temperaturës së sipërfaqeve të brendshme pasi ulën temperaturën e jastëkëve të ajrit me 15,38 gradë në krahasim me automjetin me folje konvencionale dhe me 22 gradë në krahasim me automjetin pa asnjë fole.