Art & Kulturë Celebrities Showbiz

Ju prezantojmë me 5 librat e preferuar të Johnny Depp!

Aktori i njohur Johnny Depp po përgatitet për një rikthim në ekran pas betejës së tij të fundit ligjore kundër ish-bashkëshortes Amber Heard, e cila është bërë objekt i debatit të nxehtë në rrjet. Që atëherë, Johnny është përfshirë në projekte të ndryshme dhe është gati të kthehet në botën e kinemasë me një rol kryesor si Mbreti Louis XV për Netflix. Me kalimin e viteve, shumë e kanë përmendur Depp si një nga aktorët më të mirë të brezit të tij.

Ndjeshmëritë e tij unike janë pasuruar thellësisht nga artistë të tjerë, duke përfshirë ikona muzikore si Patti Smith dhe regjisorë si Jim Jarmusch. Përveç kësaj, aktori zbuloi kryeveprat e tij të preferuara letrare në një intervistë. Edhe pse muzika është ndikimi i tij kryesor, aktori gjithashtu bazohet në një përzgjedhje eklektike të librave dhe poezive, duke filluar nga brezi i Beat-it deri tek letërsia ruse.

Ai theksoi gjithashtu ndikimin e shkrimit të Jack Kerouac në ndërgjegjen e tij:

Nuk ka asgjë që mund të them vërtet këtu që të mos jetë thënë më parë, madje as të mos jetë shtuar. Sigurisht, këta libra janë po aq të rëndësishëm për mua sa ishin për shumë njerëz të tjerë të brezit tim. Këta janë librat që nuk do të pushojnë kurrë në shtëpi në një raft me pluhur.

Njihuni me listën e plotë të librave të preferuar të Johnny Depp:

1.”The Flowers of Evil”/Charles Baudelaire

2.”The Master and Margarita”/Mikhail Bulgakov

3.”Fierce invalids home from hot climates”/Tom Robbins

4.”A season in hell and the drunken boat”/Arthur Rimbaud

5.”Fear and loathing in Las Vegas”/Hunter S.Thompson

Rikujtojmë se së fundmi Johnny ka dhuruar pothuajse 670,000 paund për organizata bamirëse për fëmijë në të gjithë globin, njëra prej të cilave është e lidhur me ish-gruan e tij, Amber Heard. Aktori ia dha paratë Fondacionit të Spitalit të Fëmijëve në Perth, Fondacionit të Fëmijëve të Spitalit të Great Ormond Street, Koalicionit të gjurmëve dhe Spitalit të Fëmijëve të Los Anxhelosit.