Food & Drink Health & Beauty

Mjaft më me dieta! Ajo që ju duhet për një bark të sheshtë është thjesht një gotë ujë!

Humbja e peshës është vërtet e vështirë. Duke mos ditur ushtrimet që duhet të bësh, vendos cilat janë ushqimet që duhet të konsumosh dhe kupto nëse ka ndonjë faktor tjetër që të ndikon në rritjen e peshës, si p.sh sa ujë duhet të pish gjatë një dite?Megjithatë, kjo mënyrë mund të jetë edhe pak e imponuar.

Sipas Doctor Oz, para çdo vakti duhet të pish të paktën një gotë ujë. Nëse e zbaton gjithmonë si recetë, rezultatet do të jenë mahnitëse. Kjo mënyrë të ndihmon për të mbushur stomakun, por edhe eliminon shtimin e dhjamit në zonën e barkut. Një gotë ujë para çdo vakti do të ulë ndjeshëm kaloritë që merr trupi gjatë ditës duke të krijuar edhe një ndjesi qetësie në stomak.

Pirja e ujit është tejet thelbësore për shëndetin tonë, pasi përfitimet prej tij janë të shumta. Uji është shumë i rëndësishëm, pasi ruan jo vetëm ekuilibrat e lëngjeve në trup, por ndihmon edhe veshkat dhe ruajtjen e funksionit normal të zorrëve.

Edhe pse këshillohet që një njeri të konsumojë nga 2 deri në 3 litra në ditë, ka disa momente kur nuk duhet të pini ujë. Fillimisht, kini parasysh se nëse keni ngrënë shumë, mos pini menjëherë ujë, pasi do t’ju bëjë të ndiheni më të fryrë. Prisni pak dhe pastaj mund të pini ujë.

Një numër i madh njerëzish kanë zakon të pinë ujë në mëngjes, menjëherë pasi zgjohen. Ndoshta prindërit ju kanë thënë se është shumë e shëndetshme. Nëse e keni këtë zakon të çuditshëm, me siguri keni vënë re se uji ka shije të çuditshme. Ushqimi përmban sheqerna dhe proteina të cilat mund të preken lehtësisht nga mikrobet dhe të ndoten. Edhe pse uji i rregullt nuk përmban asnjë nga këto lëndë ushqyese dhe nuk ka asnjë shpjegim nga vjen shija e çuditshme në ujin që qëndronte në komodinë gjatë natës pranë shtratit tuaj.