Celebrities Film & Tv Showbiz

Momenti më kritik i jetës së Anne Hathaway i dha asaj një Oscar!

Karriera e një aktori është e mbushur me role në të cilat, në një mënyrë ose në një tjetër, kërkon që ai të ketë një nivel unik përgatitjeje. Sidomos ata që ndjekin një metodë të caktuar për t’i ngjajtur fizikisht ose mendërisht karakterin e tyre. Dhe ky ishte rasti për Anne Hathaway, yllin e filmave si “The Princess Diaries”, e cila fitoi një Oscar në 2012, por në këmbim kaloi një nga momentet e saj më kritike për sa i përket shëndetit të saj.

Suksesi i saj daton një dekadë më parë, kur pasi mori pjesë në filma si “Love and Other Drugs”, ajo vendosi të regjistrohej në “Les Miserables” për të luajtur rolin e Fantine, një jetime që kërkonte një përgatitje që nuk ishte e lehtë për Hathaway dhe kjo e bëri atë të fitonte Oscar-in për aktoren më të mirë dytësore.

Jess Cagle intervistoi vetë aktoren disa vite më parë në podcastin e saj “The Jess Cagle Show” dhe Hathaway rrëfeu se ajo humbi 11 kilogramë në vetëm dy javë.

Unë humba një peshë të pashëndetshme në vetëm dy javë. Nuk kisha asnjë ide për të ushqyerit. I vendosa shumë kërkesa trupit tim dhe në fund ai që përfundoi duke e paguar atë për një kohë të gjatë ishte truri im. Unë kisha shumë ankth dhe isha shumë e humbur në atë kohë.

Sipas saj, ajo po kalonte disa probleme në atë kohë dhe nuk dinte si ta menaxhonte procesin, ndaj shëndeti i saj u ndikua në mënyrë të pariparueshme nga e gjithë kjo. Ajo ishte e humbur dhe, në fakt, nuk kishte as fizikun dhe as emocionet për të festuar Oscar-in e saj të parë që nga ylli i saj.

Në intervistën e sipërpërmendur, ajo shprehu dëshirën që të mos kalojë më të njëjtën gjë dhe tha se ka humbur kontrollin dhe është dërrmuar në ato muaj, pasi mendonte se mund të përballej me situatën dhe kjo nuk do të sillte probleme shëndetësore. që u zvarrit për mjaft kohë.