Art & Kulturë Magazine

Shpallet data zyrtare e ceremonisë së 96-të të çmimeve Oscar!

Ceremonia e 96-të e çmimeve Oscar do të mbahet të dielën, më 10 Mars, njoftuan Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit dhe ABC. Ky shënon vitin e tretë që ceremonia e çmimeve të akademisë do të mbahet në mars, pas rritjes së vazhdueshme të shikueshmërisë në dy vitet e fundit.

Akademia caktoi afatin e paraqitjes për kategoritë e përgjithshme për çmimet Oscar 2024 më 18 Nëntor 2023. Votimi paraprak për listat e ngushta do të fillojë më 18 Dhjetor me rezultatet e shpallura më 21 Dhjetor. Periudha e votimit të nominimeve do të fillojë nga 11 deri më 16 Janar, 2024, me shpalljen zyrtare të nominimeve më 23 Janar.

Do të ketë katër javë ndërmjet nominimeve dhe votimit përfundimtar, i cili fillon më 22 shkurt. Shfaqja do të transmetohet drejtpërdrejt në ABC dhe në më shumë se 200 territore në mbarë botën nga Teatri Dolby në Hollywood. Oscars 2023 u përqëndrua më shumë në komedinë aksion-shkencore “Everything Everywhere All at Once” duke bërë histori dhe duke fituar shtatë çmime Oscar, duke përfshirë filmin më të mirë dhe tre çmime për aktrimin për Michelle Yeoh, Ke Huy Quan dhe Jamie Lee Curtis.

Ndërsa numri i kandidatëve të çmimeve të këtij viti nuk është ende publik, ka shumë tituj të parashikuar, duke përfshirë përshtatjen muzikore të Warner Bros të “The Color Purple”, dramën e periudhës “Oppenheimer” të Universal Pictures dhe epikën e Martin Scorsese “Killers of the Flower Moon”, e cila do të ketë premierë në Festivalin e Filmit në Kanë.