Tech

Njihuni me aplikacionin e ri nga Apple dhe për çfarë shërben ai!

Këtë vit, Apple mund të prezantojë një aplikacion të veçantë për fjalëkalime, të quajtur thjesht Passwords. Siç shkruan Mark Gurman, gazetar i Bloomberg, aplikacioni i ri do të jetë pjesë e iOS, iPadOS 18, si dhe macOS 15 dhe të gjitha këto sisteme operative duhet të debutojnë javën e ardhshme. Aplikacioni thuhet se do të funksionojë në krye të shërbimit iCloud Keychain dhe do të jetë në gjendje të krijojë dhe menaxhojë fjalëkalime.

Keychain, në një farë mënyre, është tashmë një “menaxher i fjalëkalimeve” në vetvete, por është ende “i fshehur” në cilësimet e Apple dhe aktivizohet vetëm kur ka një fushë në të cilën futet një fjalëkalim. Aplikacioni Passwords do t’i lejojë përdoruesit të organizojnë kredencialet sipas kategorive të ndryshme dhe gjithashtu do të jenë në gjendje të plotësojnë automatikisht fushat “login” dhe “password” nëse është e nevojshme. Kodet e verifikimit do të mbështeten gjithashtu dhe Passwords do të funksionojnë si për kompjuterët Vision Pro ashtu edhe për Windows.

Rikujtojmë se Apple është shumë afër zbulimit të lajmeve kryesore rreth Inteligjencës Artificiale, Siri dhe realitetin virtual, parashikon një ekspert. Duke folur për The US Sun, një burim i brendshëm i industrisë ka zbuluar atë që ai mendon se Apple ka më shumë gjasa të shpallë në ngjarjen e saj të madhe WWDC ditën e sotme. WWDC është Konferenca Botërore e Zhvilluesve, një ngjarje vjetore e Apple. Ajo zakonisht synon krijuesit e aplikacioneve, por ngjarja kryesore zakonisht zbulon shumë lajme të mira për fansat e Apple. Ngjarja e këtij viti do të nisë sot në selinë e Apple Park të kompanisë në Kaliforni. Ajo do të zgjasë deri në 14 qershor.