Tech

Raportuan probleme me kamerën, kemi lajme të mira për përdoruesit e iPhone 14!

Apple publikoi së fundmi një përditësim për iOS, sistemin operativ të iPhone, që rregullon disa gabime që u shfaqën si pjesë e lançimit të iPhone 14 javën e kaluar. Megjithëse Apple shpesh lançon përditësime të softuerit për shkak të defekteve që shfaqen. Vlen të përmendet veçanërisht, iOS 16.0.2 rregullon një problem me dridhjet e kamerës që po ndodhin në aplikacionet si Snapchat dhe TikTok, në të cilat kamera bën një zhurmë të dëgjueshme kur përpiqet të fokusohet.

Sistemi operativ gjithashtu rregullon një problem me transferimin e të dhënave nga një iPhone i vjetër në një iPhone 14. Në transferime të tilla, ekrani në pajisjen e re ndonjëherë shfaqet plotësisht i zi, duke kërkuar një rivendosje të vështirë. Regjistri i ndryshimeve të softuerit thotë gjithashtu se Apple rregulloi një problem me zërin, si dhe një problem me prekjen që nuk përgjigjet në pajisjet e vjetra. IOS 16.0.2 është në dispozicion për shkarkim tani. Mund të instalohet përmes Settings > General > Software Update.

Sipas medieve të huaja, defekti në iPhone 14 Pro Max, modeli më i shtrenjtë në gamën e iPhone 14, dukej se ndikonte në veçorinë e stabilizimit optik të imazhit (OIS), i cili përdor një motor për të eliminuar efektet e dridhjeve të kamerës kur bën fotografi.

Hapja e kamerës në aplikacione të caktuara bën që motori OIS të prishet, duke shkaktuar tinguj të dëgjueshëm dhe duke vibruar fizikisht të gjithë telefonin. Ndërkaq, duke pasur parasysh jetëgjatësinë dhe mbajtjen e përdoruesve të iPhone, hulumtimi i ri thotë se pak më shumë se 50% e përdoruesve aktivë të smartfonëve në SHBA janë në iOS. Counterpoint Research ka raportuar më parë se në baza tremujore, shitjet e Apple të iPhone janë në rritje.