Celebrities Film & Tv

Regjisori i njohur i filmit “Titanic”, James Cameron pranon se Jack mund të kishte shpëtuar!

Titanic plotëson 25 vjet që nga publikimi i tij në 1997 dhe regjisori i filmit fitues të Oscar-it, James Cameron është i bindur se Jack mund të mbijetojë në derë me Rose. Fundi emocional i Titanikut në atë kohë ngriti një pyetje nëse Jack (i luajtur nga Leonardo DiCaprio) mund të shpëtonte nëse do të ngjitej në atë pjesë lundruese prej druri me Rose. Për të gjetur përgjigjen, është publikuar një pamje e Cameron dhe një ekip ekspertësh shkencorë që kryejnë një eksperiment.

Eksperimenti u krye për The National Geographic, “Titanic: 25 Years Later With James Cameron”, i cili do të transmetohet në SHBA më 5 shkurt 2023. Në pamje, Cameron dhe ekuipazhi kanë rikrijuar skenën ikonike për të shqyrtuar skenarë të veçantë për të zbuluar nëse Jack mund të ishte mbajtur tek pjesa e drurit lundruese pa e mbytur ose ngrirë deri në vdekje atë ose Rose (të luajtur nga Kate Winslet). Cameron për Postmedia në dhjetor tha se:

Ne kemi bërë një studim shkencor për ta vendosur të gjithë këtë gjë në qetësi dhe për ti dhënë fund kësaj njëherë e përgjithmonë.

Ndonëse asokohe regjisori 68-vjeçar pranoi se ndjente se “nuk kishte se si të kishin mbijetuar të dy”, tashmë duket se ai ka ardhur në një tjetër vëzhgim në vetë programin televiziv. Një klip nga dokumentari paraqet atë duke punuar me shkencëtarët, si dhe dy aktorë marifet me të njëjtën masë trupore si drejtuesi aktual i filmit për të testuar teori të ndryshme. Cameron pas testit të parë, i cili i sheh që të dy të ngjiten në derë tregon se:

Jack dhe Rose janë në gjendje të hipin në pjesën e drurit, por tani ata janë të dy të zhytur në nivele të rrezikshme të ujit të ngrirë. 

Në provën përfundimtare, ekipi vendosi të rikrijojë skenën që nga fillimi duke bërë që stendat të kryejnë gjithçka që Jack dhe Rose kalojnë përpara se të gjejnë derën për ta bërë atë edhe më afër skenarit real. Rose gjithashtu i ofron Xhekut jelekun e saj të shpëtimit për ta ndihmuar në mbrojtjen e tij, gjë që mund të rezultojë në një rezultat pozitiv deri më tani. Cameron i shpjegon kamerës:

Ai hyri në një vend ku nëse ne e projektonim këtë, ai thjesht mund të kishte arritur derisa varka e shpëtimit të arrinte atje. Jack mund të ketë jetuar, por ka shumë variabla.