Auto & Moto

Shitjet e makinave Tesla në Evropë në prill më të ulëtat në 15 muajt e fundit!

Shoqata e Prodhuesve Evropianë të Automobilave (ACEA) njoftoi këtë të mërkurë se vetëm 13,951 automjete elektrike (EV) të kompanisë amerikane Tesla janë regjistruar në Bashkimin Evropian në prill, 2.3% më pak se në të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Shitjet e makinave Tesla në Evropë në prill janë më të ulëtat në 15 muajt e fundit, duke treguar një fillim të dobët të tremujorit të dytë të 2024.

Regjistrimet e automjeteve Tesla në Mbretërinë e Bashkuar ranë me 25% nga viti në vit në prill dhe regjistrimet në katër muajt e parë të 2024 me 14% nga viti në vit. Kompania Tesla njoftoi më 24 prill se të ardhurat e saj në tremujorin e parë të 2024 ranë me 9% nga viti në vit në 21.3 miliardë dollarë.

Në të njëjtën kohë, fitimi i Tesla ra 55% nga viti në vit në 1.13 miliardë dollarë, kështu që fitimet e rregulluara për aksion ishin 45 cent, që ishte më pak se sa prisnin analistët. Me atë rast, CEO i Tesla-s, llon Musk, deklaroi se kompania kishte disa probleme në tremujorin e parë të 2024-ës që ndikuan në prodhimin dhe shtoi se pret një tremujor të dytë dukshëm më të suksesshëm të vitit 2024.

Tesla ka njoftuar gjithashtu së fundmi pushimin nga puna të rreth 600 punonjësve të tjerë në objektet e tij të prodhimit dhe zyrat inxhinierike në shtetin amerikan të Kalifornisë. CNBC raporton se Tesla po lufton me dobësimin e kërkesës për automjete elektrike dhe rritjen e konkurrencës, kjo është arsyeja pse kompania do të fillojë të shkurtojë numrin e vendeve të punës, me shumë gjasa në janar.

Vala e fundit e pushimeve nga puna në kompaninë amerikane në qytetet kaliforniane të Fremont dhe Palo Alto do të eliminojë pozicionet nga më të ulëtat në më të lartat. CEO Elon Musk u tha punonjësve në prill se prodhuesi i automjeteve elektrike do të shkurtonte më shumë se 10% të vendeve të punës në mbarë botën. Kompania më parë njoftoi më shumë se 6,300 shkurtime të vendeve të punës në të gjithë Kaliforninë, në Buffalo, Nju Jork dhe në Austin, Teksas.