Auto & Moto

Lamborghini e mbylli vitin 2022 me një tjetër rekord!

Lamborghini e mbylli vitin 2022 duke thyer një tjetër vit rekord shitjesh. Prodhuesi italian i automjeteve shiti 9,233 automjete në mbarë botën, një rritje prej 10% krahasuar me vitin 2021. Prodhuesi i automjeteve vazhdon të shohë rritje pas ndikimit të pandemisë në industri. Lamborghini Urus përsëri përbënte pjesën më të madhe të shitjeve të prodhuesit të automjeteve, me 5,367 SUV të dorëzuara. Kjo është 7% më shumë se vitin e kaluar.

Huracan ishte modeli i dytë më i shitur i markës, me 3,113 të dorëzuara, një rritje prej 20% në krahasim me vitin 2021. Aventador, i cili përfundoi prodhimin në shtator të vitit të kaluar, shiti 753 njësi. Rikujtojmë, se makina e parë elektrike e prodhimit të Lamborghini do të mbërrijë në vitin 2028 dhe lançimi i saj do të bëhet i mundur me teknologjinë e Grupit Volkswagen.

Drejtori ekzekutiv i markës, Stephan Winkleman përsëriti se nuk do të zëvendësojë asnjë linjë modeli aktual, diçka që Lamborghini e konfirmoi më parë. Ai e përshkroi atë si një “model të katërt që do të jetë më i përdorshëm çdo ditë. Kjo do të thotë një makinë 2+2, me dy dyer me më shumë largësi nga toka”.