Fuqia e së tashmes
Eckhart Tolle

Libri “Fuqia e së tashmes” u promovua në fund të viteve ’90 dhe ishte një bestseller i menjëhershëm, duke u përkthyer në 33 gjuhë të botës dhe duke u shitur më shumë se 2.5 milionë kopje në Amerikën e Veriut. Autori i këtij libri është Eckhart Tolle, i cili u bë një nga autorët kryesorë shpirtërorë në botë. Ai është aq efektiv saqë shkrimtarët e tjerë e citojnë atë në veprat e tyre.

Në librin e tij, “Fuqia e së tashmes”, ka sugjerime dhe udhëzime të dhëna nga udhëheqësit shpirtërorë, ushtrime fokusi, udhëzime meditimi dhe metoda për të arritur një mendim pozitiv. Eckhart tregon se momenti i tanishëm është gjithçka që kemi. Ne jemi aq të fokusuar pas detyrave tona të përditshme saqë nuk vërejmë momentet e tanishme. Sipas këtij autori nuk ka të ardhme apo të kaluar, por ka vetëm kujtesë ose pritje.

Publikuar: 2013
250 faqe
Përmbledhje

Një nga mësimet kryesore të dhëna nga Eckhart është të jesh totalisht i pranishëm në çdo situatë që e gjen veten. Kjo do të thotë që fokusi juaj duhet të jetë në momentin aktual dhe njerëzit ose aktivitetet në të cilat jeni përfshirë në atë kohë të veçantë. Nëse mendoni se nuk po e shijoni të tashmen tuaj, ekzistojnë tri aktivitete që mund të kryeni. Ju ose mund të largoheni nga situata aktuale, të bëni një ndryshim në të ose thjesht ta pranoni atë. Këto tre opsione ju lejojnë të merrni kontrollin e jetës tuaj dhe duke zgjedhur njërën prej tyre, ju në mënyrë efektive merrni përgjegjësi për jetën tuaj.

Pranimi i plotë i së tashmes do të thotë që ju të përqafoni situatën tuaj, sikur ta kishit zgjedhur vetë. Autori i këtij libri tregon se një nga gjërat më të pakuptimta është të zhvillosh një betejë të brendshme me atë që tashmë ekziston. Dorëzohuni në jetën tuaj të tanishme dhe pastaj filloni ta rikrijoni atë me paqe dhe energji. Autori i librit “Fuqia e së Tashmes” na jep një rrugëdalje përmes aftësisë së përqendrimit në të tashmen.

Vlerësime

Gjërat që kanë ndodhur në të kaluarën na japin një identitet dhe e ardhmja është thjesht plot premtime. Premtimi mund të marrë formën e përmbushjes, shpëtimit ose çlirimit, të cilat janë iluzione të paprekshme. Një nga thëniet më të zakonshme është se koha është e çmuar. Sipas librit kjo është në të vërtetë thjesht një iluzion. Faktori që ne e konsiderojmë të çmuar nuk është koha, por momenti në atë kohë. Eckhart e quan atë “të tashme” dhe na inkurajon të ndalojmë së fiksuari tek e ardhmja ose e kaluara dhe të përqendrohemi tek e tashmja.

Duke pranuar atë që po ndodh tani në jetën tuaj, ju jeni në gjendje të keni pushtet mbi mënyrën se si i përgjigjeni asaj. Në këtë mënyrë, ju mund të vendosni se cilat emocione dëshironi të ndjeni në momentin aktual, duke ju penguar të përjetoni emocionet negative gjatë çdo stine të jetës tuaj.

Porosit Online