Botë e Çuditshme Design Tech

Një qendër biznesi në orbitën e ulët të Tokës?! Surprizon kompania ‘Blue Origin’!

Në bashkëpunim me Sierra Space, Blue Origin po bëhet “motori” më i madh i pasurive të paluajtshme në hapësirë. Hapi i parë është t’i japë jetë stacionit hapësinor “Orbital Reef”, një qendër biznesi në orbitën e ulët të Tokës, që do të fillojë ndërtimin në vitin 2027. Kjo është një nga iniciativat private që do të zëvendësojë Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor kur të tërhiqet pas dy dekadave shërbim.

“Orbital Reef” do t’i lejojë njerëzit të jetojnë dhe të punojnë të qetë. Përveç kësaj, do të ketë zyra, dhoma gjumi, dhoma pushimi, restorante dhe madje edhe zona të gjelbra. Struktura “Orbital Reef” është projektuar për kompanitë në sektorët e kërkimit, industrisë ose tregtisë, të cilët do të jenë në gjendje të regjistrojnë adresën e kompanive të tyre në stacion dhe ta përdorin atë për kontrata.

NASA i dha këtij dizajni dritën jeshile në mesin e qershorit të vitit të kaluar, kur kreu një rishikim për të parë nëse plotësonte kërkesa të ndryshme funksionale dhe të performancës. Ky miratim do t’i lejojë të dyja kompanitë të vazhdojnë avancimin në zhvillimin e projektit.

Kur stacioni hapësinor të përfundojë dhe të instalohet në orbitën e tij, klientët do të mund ta arrijnë atë përmes një aeroplani hapësinor supersonik të quajtur “Dream Chaser”, i zhvilluar nga Sierra Space dhe i cili do të jetë pjesërisht i ripërdorshëm, rreth 15 herë dhe do të jetë në gjendje të transportojë 5440 kilogramë mallra ose deri në 12 pasagjerë.

Ndërkaq, rezervimi i pushimeve tuaja të ardhshme në hapësirë ​​me pamje jashtë kësaj bote së shpejti mund të bëhet realitet. Orbital Assembly Corporation njoftoi dy koncepte të reja stacioni të dizajnuara me akomodime për turizmin hapësinor. Një nga stacionet, i quajtur Pioneer, mund të rrotullohet rreth Tokës që në vitin 2025. Fondacioni Gateway qarkulloi idetë për një hotel hapësinor në vitin 2019.