Auto & Moto

Për të nxitur kërkesën, Tesla ul zyrtarisht çmimet në modelet e saj më të shtrenjta!

Tesla ka ulur çmimet në dy automjetet e saj më të shtrenjta elektrike në Shtetet e Bashkuara, sipas faqes së internetit të kompanisë, disa ditë pasi CEO Elon Musk tha se uljet e fundit të çmimeve në modelet e tjera kishin nxitur kërkesën. Uljet e çmimeve, rregullimi i pestë i Tesla-s që nga fillimi i vitit, varionin nga 4% në versionin e performancës së Model S në 9% në Modelin X më të shtrenjtë. Musk ka thënë vazhdimisht në muajt e fundit se Tesla do të fokusohej në uljen e çmimeve për të nxitur kërkesën dhe se kishte parë sukses në nxitjen e porosive me zbritjet globale të prezantuara në janar.

Dëshira që njerëzit të kenë një Tesla është jashtëzakonisht e lartë. Faktori kufizues është aftësia e tyre për të paguar për një Tesla.

Tesla nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment mbi uljet më të fundit të çmimeve. Tesla uli çmimet në makinat e saj në të gjitha tregjet e saj në janar, duke ofruar zbritje deri në 20% në atë që shumë analistë e panë si fillimin e një lufte çmimesh nga lideri i tregut të automjeteve elektrike. Ajo ka rregulluar çmimet që nga ajo kohë me një ritëm dhe frekuencë që shkon përtej asaj që prodhuesit e njohur të automjeteve kanë tentuar në një industri ku çmimi bazë i një makine referohet ende si një “çmim ngjitës” në një automjet në inventar.

Modeli S dhe Model X, të cilët vijnë në edicionet bazë me të gjitha rrotat (AWD) dhe performancën “Plaid”, përfaqësonin rreth 4% të dërgesave globale të Tesla në 2022. Dy modelet e saj më të lira, sedani Model 3 dhe crossover Model Y. përbëjnë pjesën tjetër. Faqja e internetit e Tesla-s tregoi se kishte ulur çmimet në të dy versionet e Model S të saj me 5,000 dollarë. Versioni bazë i Model S u ul me 5% në 89,990 dollarë, ndërsa çmimi i performancës, varianti Plaid u ul me 4% në 109,990 dollarë.

Çmimet e performancës dhe varianteve bazë të makinave Model X u ulën me 10,000 dollarë, tregoi uebfaqja e prodhuesit të automjeteve elektrike. Çmimi i versionit bazë, AWD të Model X u ul me 9% në 99,990 dollarë ndërsa versioni i performancës së tij Plaid u ul me 8% në 109,990 dollarë. Tesla ka një version të ri të Modelit 3 të koduar “Highland” i planifikuar të dalë në prodhim më vonë këtë vit dhe një ndryshim në Modelin Y të koduar “Juniper” për vitin e ardhshëm, ka raportuar Reuters.