Botë e Çuditshme Travel

Viziton 7 mrekullitë e botës për më pak se një javë, i riu futet në librin e rekordeve Guinness!

Një aventurier britanik ka vendosur një rekord të ri botëror Guinness, duke arritur të shtatë mrekullitë e botës në më pak se shtatë ditë. Jamie McDonald, i njohur gjithashtu si Adventureman, bëri udhëtimin rekord në mars, duke nisur në Murin e Madh të Kinës, duke kërcyer nëpër Azi nëpërmjet Taj Mahal, në Petra në Jordani, përpara se të nisej për në Romë për të shënuar Koloseun.

McDonald kaloi Atlantikun për gjysmën e dytë të udhëtimit, duke vizituar Christ The Redeemer në Rio de Janeiro dhe Machu Pichu në Peru përpara se të përfundonte misionin e tij në Chichen Itza, Meksikë, në gjashtë ditë, 16 orë dhe 14 minuta. 36-vjeçari nga Glouçester në Anglinë perëndimore udhëtoi gjithsej 36,783 kilometra në 13 fluturime, 16 taksi, 9 autobusë dhe 4 trena.